Dezvăluiri

Pîrvulescu: CEO poate elibera 1.000 de adeverințe într-o lună, fluturând

Complexul Energetic Oltenia ar putea rămâne rapid fără o parte a angajaților. Din estimările făcute de către administrația producătorului energetic, vor fi câteva mii de persoane care vor pleca de la companie, în baza Legii 197 din 2021. Legea vizează, într-o primă etapă, peste 4.000 de mineri și energeticieni care se apropie de vârsta pensionării. Anul acesta vor fi însă în jur de 2.000 de muncitori care ar putea să iasă din sistem, prin pensionare cu ajutorul Legii 197. Principalul beneficiu adus de actul normativ este introducerea de condiții speciale de muncă. Acesta sunt numai pentru personalul din producție. Efectul este reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare.

Conform președintelui Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, în urma măsurilor care vor fi implementate la nivelul punctelor de lucru numărul de adeverințe va crește semnificativ.

„Complexul Energetic Oltenia poate elibera 1.000 de adeverințe într-o lună, fluturând. Nu ar mai trebui să fie probleme, după măsurile luate și cu mobilizarea la nivel teritorial a personalului administrativ. Va ajuta la eliberarea adeverințelor. Cred că anul acesta vor putea să se pensioneze circa 2.000 de angajați din Complexul Energetic Oltenia”, a declarat liderul FNME.

Este de amintit că societatea a luat măsuri pentru pensionarea angajaților în baza Legii 197. „Având în vedere numărul mare de solicitări privind eliberarea de adeverinţe care atestă desfăşurarea activităţii în condiţii speciale de muncă, conform Legii nr.197/2021, în scopul eficientizării acestei activităţii, prin Hotărârea Directoratului din data de 11.05.2023 au fost aprobate următoarele măsuri: definirea activităţilor prevăzute la art. 30 alin. (1), i), din Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare; modelul simplificat de adeverinţă; suplimentarea numărului de salariaţi cu sarcini privind eliberarea adeverinţelor. Cererile privind eliberarea acestui tip de adeverintă se vor depune la sediul subunităţilor la care salariatul îşi desfășoară activitatea sau fostul salariat a avut ultimul loc de muncă”, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Nici o vorbă despre recalcularea pensiilor pentru cei aflați în pensie și care au muncit în aceleași conditii și au ieșit acum 2,3,5 ani și fără reducerea vârstei de pensionare!!! Pentru ei doar un șut în fund și o ultimă romanța cantata de un preot …daca mai vor ceva. Rușine pentru baronii din sindicate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *