Eveniment

Primarul din Baia de Fier, prima REACȚIE la demersurile de DEMITERE. Ce spune Turbăceanu

Primarul comunei Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, acuză că Gheorghe Caralicea umblă cu “tot felul de minciuni, să strângă semnături” pentru organizarea unui referendum pentru demiterea sa.

Fostul candidat la primăriile Baia de Fier și Târgu-Jiu, Gheorghe Caralicea, a organizat, duminică, în fața căminului cultural din comuna în care locuiește o întâlnire cu mai mulți cetățeni. Principala tema de discuție a fost predarea de către autoritățile locale către Aparegio a sistemului de alimentare cu apă. Oamenii și-au exprimat nemulțumirea privind lipsa apei, dar și a facturilor mari pe care le primesc de la operatorul regional de apă și canal. Gheorghe Caralicea a început să strângă semnături pentru demiterea primarului Dumitru Turbăceanu și a consiliului local. Edilul comunei Baia de Fier spune că a fost nevoit să predea Aparegio sistemul de alimentare cu apă. „ Poate, și eu am greșit că nu am făcut o informare, dar se știa de foarte mult timp că urmează să predăm serviciul de apă și canal la Aparegio, deoarece noi nu puteam să facem o societate la nivelul localității din cauza zonei Rânca. În 2012, s-a făcut un proiect de canalizare pe două UATT-uri și Consiliu Județean, din câte știu eu, lider de proiect fiind Novaciul. Acel proiect a trebuit să-l preia o societate care să se ocupe de acest lucru. Novaciul, dând apa și canalul la Aparegio, automat a dat și zona Rânca și proiectul respectiv, finalizat către Aparegio. Astfel, noi nu am mai putut să facem la nivelul localității altă societate, pentru că, prin lege, pe raza unui UAT nu au voie să-și desfășoare două societăți care să se ocupe de apă și canal. Deci, trebuie să fie o singură societate”, spune Dumitru Turbăceanu.

Ce spune despre organizarea unui referendum

În ceea ce privește inițiativa lui Gheorghe Caralicea de a organiza un referendum pentru demiterea sa, Dumitru Turbăceanu spune că acesta umblă cu minciuni pentru a strânge semnături. „ Nu știu dacă se va ajunge sau nu la referendum. Mă gândesc că trebuie să se strângă undeva la 800 sau 850 de semnături. Eu cred că oamenii o să înțeleagă până la urmă și înțeleg cum stau lucrurile. Poate, domnul Caralicea nu știe că apa nu este a mea sau a comunei Baia de Fier, este a statului român. Se umblă cu tot felul de minciuni, să strângă semnături. Dar oamenii din localitate ne cunosc și pe mine și pe el și pe acoliții lui pe care ii are și cu care umblă prin localitate, care dintotdeauna au fost un fel de Gică contra. Ei, tot timpul, spun că nu s-a făcut nimic în Baia de Fier. Cred că trăiesc în altă lume, nu văd. Chiar îi invit, dacă mai țin minte, să dea timpul înapoi în urmă 10 ani să vadă cum arăta Baia de Fier atunci și cum arată acum”, a conchis primarul comunei Baia de Fier.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button