Eveniment

Primarul și Comisia Locală de Fond Funciar Peștișani au de achitat MILIARDE de lei vechi la zece localnici! Ignoră hotărâri judecătorești!


Zece cetățeni din Peștișani au acționat în judecată, din 2020 până în prezent, atât pe Cosmin Pigui, primarul comunei, în calitate de președinte al Comisiei de Fond Funciar, dar și comisia în sine pentru nepunerea în aplicare a unor hotărâri judecătorești definitive și irevocabile care se referă la eliberarea unor titluri de proprietate. Trei dintre reclamanți au câștigat, în martie 2021, exact în urmă cu doi ani, ca această Comisie Locală de Fond Funciar sa le plătească reclamanților creditori o penalitate în cuantum de 300 de lei, pe zi de întârziere. Practic, nici în prezent, la doi ani de la hotărârea definitivă a Judecătoriei Târgu Jiu în dosarul Nr. 208/318/2021 Ovidiu Elena, Pârgaru Maria și Brânzan I Gheorghe nu au intrat în posesia banilor și nici a titlului de proprietate.

O sută de lei pe zi!

Plai Vasile din Peștișani, sat Gureni, a acționat Comisia Locală de Fond Funciar și Primăria Peștișani în judecată solicitând eliberarea unui titlu de proprietate. Procesul a început în august 2022 și s-a finalizat pe 10 ianuarie 2023, în dauna celor două organisme. Hotărârea definitivă în dosarul Nr. 11723/318/2022 a stabilit că această Comisie sa îi achite reclamantului Vasile Plai suma de 100 de lei pe zi petru fiecare zi de întârziere în nepunerea în aplicare a eliberării titlului de proprietate.
Nici până în prezent, Plai Vasile nu a primit titlul, iar comisia are de achitat o sută de lei pe fiecare zi care a trecut, din 10 ianuarie, de când instanța s-a pronunțat pe aceasta speță.
Alți cinci cetățeni din Peștișani, tot din satul Gureni, mai exact familia Murgan Ion, au acționat și ei împotriva primarului Pigui, în calitate de președinte al Comisiei Locale de Fond Funciar. Procesul a început în 28 octombrie 2019, iar pe 9 septembrie 2020 cei cinci câștigă litigiul. De data acesta, instanța stabilește ca primarul sa achite o amendă civilă de 50 de lei pe zi, începând cu a 31 zi de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. Primarul ar fi achitat din debit între 40.000-50.000 de lei, din bugetul local.

75.741 de lei pentru Blendea Sebastian!

Un alt cetățean din Peștișani a obținut, în 2021, câștig de cauză împotriva Comisiei Locale de Fond Funciar din comună. De data aceasta, localnicul s-a îndreaptat și împotriva Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj-Trezoreria Târgu Jiu. Instanța a stabilit că această comisie sa îi achite pretenții cetățeanului în valoare de 74.741 de lei. cetățeanu a ajuns la executor, iar primăria i-a achitat, din bugetul local, 20.000 de lei din debit, până în prezent.
Acestea sunt o parte dintre erorile plătite scump din bugetul local al comunei Peștișani.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *