Actualitate

PROBLEME la primăriile din Gorj. Ce s-a întâmplat după explozia prețurilor la materialele de construcții

Explozia prețurilor la materialele de construcții a creat o grămadă de probleme în localitățile din județul Gorj. Constructorii fie au stopat lucrările de investiții, fie au refuzat să mai participe la licitații.

Primarul PSD al comunei Bălănești, Ovidiu Pungan, spune că s-a intrat într-un blocaj în ceea ce privește demararea de noi investiții după ce prețurile la materiale de construcții s-au dublat sau chiar triplat.

“Nu e normal ceea ce se întâmplă. Se vede o instabilitate. Creșterea economică anunțată de guvernanți e falsă. Văd un blocaj. Firmele nu au de unde să aducă bani să susțină investițiile”, spune edilul. Primarul Pro România al comunei Dănești, Mădălin Paliță, spune că a întâmpinat și el probleme cu constructorii după ce prețul materialelor de construcții s-au dublat sau chiar triplat în acest an.“ Lucrările nu mai sunt tentante pentru constructori. Temperarea prețurilor și stoparea inflației e atributul guvernanților”, spune edilul. Și primarul PSD al comunei Cătunele, Florinel Țuilă, spune că au apărut blocaje în privința continuării sau începerii de noi investiții din cauza exploziei prețurilor la materialele de construcții. “ E ceva în neregulă. Cred că și guvernul are un rol important în tot ceea ce se întâmplă. Au crescut prețurile mai mult decât în Europa de Vest, deși nu s-au mărit salariile. E inexplicabilă situația din România. Țara e slab guvernată”, a conchis edilul.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button