Actualitate

NEMULȚUMIRI în învățământul gorjean. LIDER: Vom vedea ce ACȚIUNI vom face

Dascălii din județul Gorj încep noul an școlar cu mai multe nemulțumiri. Cea mai mare este că salariile nu au fost majorate la 1 septembrie, așa cum au promis, anul trecut, guvernanții.

Salariile dascălilor nu vor fi majorate de la 1 septembrie, așa cum ar fi trebuit, potrivit legii. Lefurile cadrelor didactice ar fi trebuit să crească cu 16%, după ce creșterea ar fi trebuit să aibă loc la 1 septembrie 2020, dar a fost amânată.

Constantin Huică, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, filiala Gorj, anunță că sindicaliștii din învățământ se vor întâlni la București pentru a stabili ce acțiuni de protest vor face în prima zi de școală. “Din păcate, promisiunile guvernelor nu se pun în practică. Cadrele didactice sunt nemulțumite. Ne vom întruni la nivel național pentru a vedea ce acțiuni vom face în prima zi de școală”, spune liderul sindical. Constantin Huică afirmă că o altă nemulțumire, înainte de debutul noului an școlar, au fost create de schimbarea unor directori de unități de învățământ de către actuala conducere a Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Noul an școlar va începe pe data de 13 septembrie cu prezența fizică, fără scenarii de funcționare ca anul precedent. Constantin Huică speră să nu se mai revină la școala online. Spune că “învățământul de calitate se face numai în sălile de clasă”.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *