Actualitate

Procesul primarului Pigui a început cu stângul! Judecătorul s-a abținut

Procesul penal al primarului de Peștișani, Cosmin Pigui, a început cu stângul în sensul că la termenul de pe 3 decembrie judecătorul Sorin Pătrulescu s-a abținut. Acesta era al doilea termen din procesul penal pentru fals intelectual, după ce la primul termen Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu nu și-a trimis un reprezentant. Procesul a revenit la aceasta instanță de la Curtea de Apel Craiova.

Curtea de Apel Craiova a anulat, la finalul lui octombrie, sentința prin care primarul Cosmin Pigui și un șofer al său din cadrul Primăriei Peștișani au fost condamnați la închisoare cu suspendare, la începutul anului. Fiecare a primit o pedeapsă de câte un an, cu un termen de supraveghere de doi ani, pentru acuzații de fals intelectual și instigare la fals intelectual.

Dosarul a fost deschis după ce, în martie 2018, primarul a avariat mașina din dotarea instituției cu care se afla prin localitate pentru a inspecta drumurile, în timpul unor ninsori abundente. A doua zi după evenimentul rutier, șoferul instituției, Augustin Costinel Vintilescu, a mers la Poliție pentru a obține dovada cu care să poată introduce mașina în service, deși un astfel de act nu era necesar, nefiind un accident cu victime. Ulterior, a fost demarată o anchetă și s-a ajuns la procesul penal. Procurorii au contestat sentința din iarnă a Judecătoriei Târgu-Jiu pentru a obține o condamnare mai dură, iar inculpații au făcut și ei același demers pentru a obține anularea condamnării.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *