Dezvăluiri

Procurorii i-au vrut, din nou, în spatele gratiilor pe oamenii senatorului Iordache

Încercare eșuată a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj de a-i aresta pe oamenii de afaceri din grupul de firme Ydail, cercetați penal pentru săvârşirea infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri. Judecătorii au respins, miercuri, propunerea Parchetului de arestare preventivă a afaceriștilor Ștefan Doru Șandru, Mircea Vărzaru și Mihai Puiu, precum și a funcționarilor din Consiliul Județean Gorj, Cristian Mihăilescu și Mihai Tomoi, inculpați în dosarul ”Ydail 2”.

 

 

Oamenii de afaceri Doru Șandru, Mircea Vărzaru și Mihai Puiu, care dețin firmele Ydail Construct SRL, Romstrade SA, respectiv Metalcolect Prod SRL, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe 30 martie a.c.. A doua zi, procurorul i-a reținut și pe doi funcționari din cadrul Consiliului Județean Gorj, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de complicitate la obținere ilegală de fonduri publice.

Ulterior, procurorul de caz a dispus instituirea controlului judiciar pe cauțiune pentru 60 de zile pentru aceștia. În sarcina celor trei afaceriști s-a reținut obligația achitării unei cauțiuni totale în cuantum de 500.000 lei, numai că, instanța a decis revocarea măsurii preventive.

Toți cei cinci inculpați au fost chemați, miercuri, la audieri și s-a propus arestarea acestora, însă Tribunalul Gorj a respins propunerea de arestare preventivă.

Cei trei oameni de afaceri sunt acuzați că, pentru a câștiga contractul de 157 de milioane de lei au depus o ofertă care conținea documente și date false în privința deținerii utilajelor necesare prezentate în aceasta. De asemenea procurorii au reținut că în iarna 2016-2017 asocierea de firme a încasat necuvenit, pe orele de așteptare, pentru utilajele pe care nu le deținea efectiv, suma de 359.132 lei.

Dosarul vizează fapte care s-au produs în urmă cu aproape șase ani, adică din perioada procedurilor de atribuire a contractului.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button