Ultima oră

Propunere de majorare salarială în două tranșe pentru angajații Poștei Române

Liderii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) au primit o ofertă din partea managementul Poştei Române şi a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării pentru încheierea grevei generale.

„Toţi liderii sindicali din SLPR sunt în şedinţă în acest moment. Se analizează propunerea făcută de managementul Poştei Române şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, după o şedinţă de negociere de 6 ore. Propunerea vizează o creştere salarială pentru angajaţii Poştei Române în două tranşe: la 1 iulie, când salariul minim creşte la 3.700 de lei brut (de la 3.300 de lei brut în prezent) şi la 1 septembrie, cu încă 420 de lei brut”, a precizat Blocul Național Sindical.

Astfel, cumulat, un angajat al Poştei Române ar primi o creştere salarială netă de 369 lei în medie.

„Mâine-dimineaţa, în jurul orei 10:00, după ce vor fi consultaţi toţi membri SLPR, va fi comunicată decizia de a continua sau opri greva. Până atunci greva generală continuă!”, a subliniat BNS.

Angajaţi ai Companiei Naţionale „Poşta Română” au intrat de luni, ora 00:00, în grevă generală, cerând creşterea cu 400 de lei net a salariilor angajaţilor, precum şi majorarea sporului de loialitate.

Conform BNS, peste 7.000 de membri din 32 de judeţe din ţară au fost în grevă generală.

Luni după-amiaza, o delegaţie a Blocului Naţional Sindical, condusă de preşedintele Dumitru Costin, a participat la o şedinţă de negociere cu ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, şi reprezentanţii managementului Poştei Române.

Sursa: Agerpres

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *