Dezvăluiri

VIDEO. Polițistul Anghelescu o comite din nou! Agentul este cercetat penal, după ce a intrat cu duba poliției în curtea unui cetățean ca să-l încătușeze!

Agentul principal de poliție Florin Anghelescu, de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj este, din nou, protagonistul unui scandal uriaș care scoate la iveală metodele abuzive pe care le folosește, uneori, pentru a se remarca în fața șefilor. Nicolae Brînzan, în vârstă de 61 de ani, din Baia de Fier, spune că, în urmă cu două săptămâni, s-a trezit cu duba poliției în curte, iar Anghelescu l-a amenințat că îl încătușează, din cauză că a depășit pe linie continuă și nu a oprit la semnalele echipajului de la Poliția Rutieră. Scena a avut loc sub privirile îngrozite ale nepoților bărbatului. Brînzan susține că nu a comis nicio ilegalitate, iar când a văzut duba poliției în curtea sa și reacția polițiștilor a făcut un puseu de tensiune și a ajuns la spitalul din Novaci pentru îngrijiri medicale. Indignat de abuzul de putere al celor doi polițiști, cetățeanul a depus o plângere penală împotriva acestora pentru că au pătruns fără drept pe proprietatea sa. Acesta afirmă că agentul Anghelescu îl hărțuiește de aproximativ șase ani și a povestit totul ofițerilor de la Compartimentul de Control Intern al IPJ Gorj.

Nicolae Brînzan povestește că a trăit clipe de groază, în urmă cu două săptămâni, chiar în curtea casei sale din Baia de Fier. Bărbatul spune că, pe 21 martie a.c., tocmai ajunsese acasă cu mașina, cam în același timp cu nepotul său, care venise cu un alt autoturism, iar porțile au rămas deschise. La mai puțin de cinci minute s-a trezit în curte cu o dubă a poliției din care au coborât doi polițiști. Unul dintre aceștia, agentul principal de poliție Florin Anghelescu i-a cerut, pe un ton imperativ, permisul de conducere pe motiv că a călcat linia continuă, undeva la câteva sute de metri de casă, și nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale poliției, fără a preciza însă marca sau culoarea autoturismului cu care acesta încălcase legislația rutieră.

 

 

Bărbatul a refuzat să-i dea permisul, în lipsa unor explicații clare despre presupusa abatere în trafic, așa că Anghlescu s-a enervat și a ridicat tonul la acesta, amenințându-l că-i pune cătușele. Ba chiar s-a îndreptat spre duba de poliție să ia cătușele, potrivit celor spuse de Brînzan, care a continuat să le ceară amănunte polițiștilor în legătură cu fapta de care-l incriminau. În lipsa unor argumente exacte, dar și a faptului că nu au putut justifica de ce intraseră cu autospeciala de poliție în curtea bărbatului, cei doi agenți s-au urcat în grabă în mașină și au părăsit proprietatea.
”Chiar am fost șocat să văd duba de poliție în curtea mea. Mi-au cerut permisul de conducere, fără să-mi spună ce mașină a depășit linia continuă, că sigur nu am fost eu. Cum adică nu am oprit la semnalele acustice și luminoase, cum ziceau ei? De unde să fi știut că pentru mine le-au pornit, că nu eram singur pe șosea, erau alte zeci de mașini. Anghelescu mi-a zis că-mi dă 4.000 de lei amendă și mă încătușează. S-a dus spre dubă să ia cătușele și îmi zicea că mi le pune, dacă nu recunosc. Când m-am dezmeticit i-am întrebat ce caută la mine în curte și le-am spus că sun la 112. Atunci s-au urcat în mașină și au plecat”, a povestit cetățeanul din Baia de Fier.


Toată scena s-a petrecut sub ochii unei tinere însărcinate în luna a noua, nepoata lui bărbatului, care s-a panicat de-a dreptul când a văzut reacția virulentă a polițiștilor la adresa unchiului său.
Brînzan a sesizat abuzul polițiștilor chiar în acea după-amiază și ofițerii de la Compartimentul de Control Intern al IPJ Gorj l-au interogat, în seara aceleiași zile, în legătură cu cele întâmplate. ”Am depus plângere penală împotriva celor doi, Anghelescu și Șteaburdea, pentru violarea sediului profesional. Acolo am și sediul firmei dar și locuiesc. Anghelescu mă hărțuiește de aproximativ șase ani. Atunci a avut loc un incident oarecum similar și din acel moment m-a atenționat că o să se țină de mine”, a adăugat bărbatul.
După întreaga tevatură, bărbatul de 61 de ani acuza o stare de rău, așa că, în jurul orelor 22,00, a ajuns la Camera de Gardă a Spitalului Orășenesc Novaci unde a avut nevoie de îngrijiri medicale. ”Am avut tensiune 22 cu 12. Două ore m-au ținut cu tratament ca să-mi revin. Puteam să fac infarct! Cum se poate să acționeze în felul ăsta? E de neconceput așa ceva”, spune revoltat bărbatul.
La finele săptămânii trecute, Nicolae Brînzan a primit prin poștă două procese verbale de constatare a contravenției. ”Într-un proces verbal mi-au suspendat permisul pentru 30 de zile și amendă 600 de lei, pentru că n-am oprit și în celălalt 60 de zile permisul suspendat și 1.000 de lei amendă, pentru că am depășit pe linia continuă. Le-am contestat pe ambele. Este incredibil, au pus ca dovezi discuțiile dintre noi din curte înregistrate cu bodycam-ul, nicio altă probă că am încălcat regulile în trafic”, afirmă Brînzan.
Bărbatul a fost în audiență și la inspectorul șef al IPJ Gorj, comisarul șef de poliție Eduard Bîlă, care i-a transmis că ancheta celor de la Control Intern va fi înaintată procurorilor.

 

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *