Eveniment

Razie printre șoferi, în Gorj, încheiată cu amenzi uriașe

Poliţiştii din județul Gorj au aplicat, în weekend, amenzi de peste 200.000 de lei, în urma unor controale în trafic, fiind suspendate 83 de permise de conducere.

Cele mai multe sancțiuni s-au dat pentru depășirea limitei de viteză. „În perioada 6 – 8 martie, poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere rutiere din județ, pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză și depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice aflați sub influența băuturilor alcoolice. Cu această ocazie au fost aplicate în total 553 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul rutier, din care 292 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 64 pentru centură de siguranță, 18 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, cinci pentru alcool și alte 174 de abateri”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.

Din cele 83 de permise reținute, 51 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru încălcarea normelor legale privind depășirea, cinci pentru alcool și nouă pentru alte abateri.

„În cadrul activităților au fost retrase 16 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice. A fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea unor infracțiuni de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice”, se mai precizează în comunicatul de presă al IPJ Gorj. Pe 8 martie, poliţişti din Târgu-Cărbunești au depistat un bărbat de 39 de ani, din comuna Bengești Ciocadia, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67 Scoarța, iar în urma testării cu etilotestul a rezultat o concentraţie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Polițiștii au mers în acțiuni cu autospeciale dotate cu aparate video-radar și au folosit și pistolul radar.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *