Dezvăluiri

Restructurarea CE Oltenia. Lider: Planul va fi schimbat până în noiembrie

Președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, susține că planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia va fi schimbat, în procent de 90%, până în luna noiembrie.

Nelu Roșca nu crede că vor mai fi închise cariere și grupuri energetice la CE Oltenia, chiar dacă România și-a asumat acest lucru în fața forurilor europene. Liderul Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța susține că planul de restructurare a celei mai mari companii producătoare de energie pe bază de cărbune din România va fi schimbat în proporție de 90% până în noiembrie. “Acum, 4 luni jumate, când am spus că toate lucrurile acestea vor avea o întorsătură și vor fi modificate în procent de 90%, până în luna noiembrie 2022, și există înregistrare cu ce am spus, a doua zi a ieșit domnul Rușeț, consilierul directorului general să mă combată că se merge înainte. Și s-a ținut o perioadă bună de timp cu aceste lucruri, că se merge, că nu se renunță, dar vedeți că încă nu am ajuns în noiembrie. În procent de 90%, chiar mai bine, se vor schimba lucrurile, dar nu pentru că există dorință, ci că va fi nevoie și că vor fi forțate toate lucrurile și toate mâinile astea de care depindem, ca să se întâmple lucrurile acestea”, spune Nelu Roșca.

„Dacă s-ar face investiții, nu ar trebui să fie probleme”

Nelu Roșca spune că mineritul ar putea avea viitor dacă s-ar face investiții și s-ar debloca fronturile de lucru în carierele Complexului Energetic Oltenia. “În CEO, și aici mă refer la partea minieră, dacă se vor face investiții, revizii pe utilaje și pe circuitele aferente utilajelor, n-ar trebui să fie probleme. Resursa, materia primă, cărbunele există. Dacă legislativul nu ne-ar ține blocați cu aceste exproprieri și ar lua o decizie clară, după o radiografie clară a acestor lucruri, dar am trimis prin ministere, peste tot, oameni incompetenți în aparatul de lucru . Au blocat, au interpelat, au mai luat o șpagă de pe la ONG-uri, și-au mai impus niște oameni pe acolo, și-au căutat toți, în loc să-și facă datoria, să tergiverseze aceste lucruri. Nu trebuie să redresăm. Trebuie doar ca oamenii ăștia să încheie odată cu hoția din sistemul energetic, pentru că a avea energie, înseamnă putere. Statele care au energie vor deține puterea. Noi suntem victimele unei proaste gestionări din sistem, a sute și milioane de euro duși pe anumite canale în anumite direcții, adică acolo unde trebuie să fie”, a precizat liderul sindical.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button