Ultima oră

Românii afectaţi de anulările zborurilor din Europa, îndemnați de Guvern să solicite despăgubiri

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, i-a îndemnat, vineri, pe românii afectaţi de zborurile anulate, să deschidă litigii pentru a solicita despăgubiri companiilor, subliniind că Executivul monitorizează zborurile anulate care au legătură cu aeroporturile româneşti.

Întrebat dacă Guvernul poate interveni în vreun fel în cazul companiei Wizz Air care a anulat zboruri şi are alte multe întârziate, Constantin a răspuns:

„Guvernul monitorizează şi este informat despre acele zboruri dacă au legătură, dacă apelează la aeroporturi româneşti, este şi normal să se întâmple aşa, dar vorbim despre o companie privată. Poate ar trebui să ne amintim de o campanie de conştientizare a statutului nostru european: ‘Sunt cetăţean european şi am drepturi’ – era supratitlul acelei campanii. Românii care sunt, din nefericire, afectaţi – este şi perioadă de vacanţă şi concedii, de întârzieri sau anulări de zboruri de la orice companie – au dreptul şi pot deschide diverse litigii pentru a solicita despăgubiri către acele companii. Da, monitorizarea există, dar ce măsuri pot fi luate de către statul român, mai mult decât ce v-am spus, nu ştiu”, a spus Constantin, potrivit Agerpres.

Peste 25 de zboruri de pe aeroportul Otopeni erau în întârziere joi seara.

Pe aeroporturile din Europa s-au înregistrat sute de astfel de situații și nu puțini au fost românii care au avut de suferit.

De pildă, zeci de conaționali au dormit două nopți într-un aeroport din Bruxelles, scrie stirileprotv.ro. Zeci de români aflați în Bruxelles ar fi trebuit să ajungă în Cluj miercuri seară. Însă zborul le-a fost anulat. Iar scenariul s-a repetat și jopi. Unii povestesc înverșunați că au deja două nopți de când dorm în aeroport.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *