Politică

Rujan, despre candidatura lui Romanescu din partea PSD. În ce condiții va reprezenta prima opțiune pentru Partidul Social Democrat

Președintele PSD Târgu-Jiu, senatorul Cristi Rujan, afirmă că dacă primarul liberal Marcel Romanescu va face declarație oficială că-și dorește să candideze din partea PSD, va reprezenta prima opțiune a formațiunii politice.

Echipa cu care primarul liberal al Târgu-Jiului a câștigat alegerile locale din 2017 și 2020 a trecut, aproape toată, la PSD Târgu-Jiu. Liderii Partidului Social Democrat așteaptă, acum, ca Marcel Romanescu să anunțe public că, în alegerile din 2024, va candida din partea Partidului Social Democrat. Președintele PSD Târgu-Jiu, senatorul Cristi Rujan, afirmă că dacă edilul liberal, Marcel Romanescu, va face declarație oficială că-și dorește să candideze din partea PSD, va reprezenta prima opțiune a formațiunii politice. “Echipa domnului Romanescu, cea pe care și-a fundamentat activitatea politico-electorală în perioada trecută, este, acum, în bloc în cadrul PSD, la organizația municipală, urmând ca în raport de ceea ce consideră sau când consideră oportun domnia sa-și facă publică opțiunea, dacă vrea să vină alături de echipă, așa cum a afirmat anterior sau, dimpotrivă, să comunice o altă opțiune pe care va merge pentru viitor. Noi vom lua deciziile politice în plan rațional, nu emoțional. Planul emoțional, manifestat prin o persoană sau mai multe de dezacord cu privire la ceva, pentru noi nu are relevanță politică și electorală, pentru că, în primul rând, există o minoritate care-și expune un astfel de punct de vedere. Pe de altă parte, noi trebuie să avem în vedere voturile anterioare, analiza proceselor electorale care au fost până acum și, bineînțeles, cercetările sociologice, adică sondajele de opinie care arată cine stă cel mai bine în acel moment și pe notorietate și pe intenție de vot. Nu se opune nimeni venirii lui Romanescu la PSD sau chiar dacă s-ar opune, nu știu în mod concret decât o persoană în acest moment, ceea ce în echipa mare reprezintă o minoritate cu un procent insignifiant. Dacă domnul Romanescu va face declarație oficială că își dorește să candideze din partea PSD, în 2024, atunci, în baza acestei analize pragmatice, bazate pe cercetările sociologice, va reprezenta prima noastră opțiune în acest context”, a comentat senatorul.

“Marcel Romanescu, are cea mai mare notorietate”

Liderii PSD au realizat sondaje de opinie pentru a vedea cum mai stă partidul în ochii târgujienilor. Potrivit datelor, Partidul Social Democrat ar avea 41% în intențiile de vot. În plus, primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, are cea mai mare notorietate. „Din cercetările pe care le-am făcut noi până în acest moment, Marcel Romanescu are cel mai mare nivel de notorietate din municipiul Târgu-Jiu. Și nu am făcut pe intenție de vot, pentru că nu puteam să-l poziționăm undeva, PNL sau PSD. Acel chestionar privește mai multe aspecte. PSD are 41% la municipiul Târgu-Jiu, ca intenție de vot politic pentru un partid politic. În condițiile în care domnia sa va face o declarație politică fără echivoc, în sensul că ar vrea să fie candidatul PSD, noi vom lua sondajul de opinie și vom vedea cine este pe primul loc și dacă domnia sa este pe primul loc, cum cred eu că este în acest moment, atunci sigur că în mod rațional și pragmatic va trebui să ținem cont de sondajele de opinie și nu de emoții izolate ici colo, izvorâte din sentimente contradictorii și beligerante, alimentate din eu știu ce împrejurări din trecut. Viața politică presupune o dinamică foarte mare. Pe de altă parte, pentru noi, PSD, este foarte important să calibrăm anumite proiecte de dezvoltare în continuarea municipiului Târgu-Jiu și, atunci, toate acele măsuri pe care noi vom dori să le propunem viitorului primar al municipiului Târgu-Jiu din programul, să spunem, cristalizat de noi, din discuțiile cu cetățenii, atunci sigur că acestea, coroborate cu cele din optica viitorului candidat vor da sens unui proiect mare de dezvoltare care trebuie să fie și finanțabil”, a mai declarat liderul PSD Târgu-Jiu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *