Ultima oră

S-a jucat de-a v-ați ascunselea și s-a trezit în altă țară

Un băiat din Bangladesh, care s-a ascuns într-un container de transport în timp ce se juca de-a v-ați ascunselea cu prietenii, a fost încuiat în el și a ajuns cu vaporul în altă țară, fiind găsit după şase zile, informează Digi24.

Pe 17 ianuarie, în timp ce descărcau containere de pe o navă sosită din Bangladesh, angajații Portului Klang din Malaezia au fost șocați să găsească un băiat confuz și slăbit ieșind dintr-unul dintre containere. Vorbea altă limbă, așa că autoritățile portuare nu au aflat prea multe de la el, dar au suspectat că este victima unei rețele de trafic de persoane și au sunat imediat la poliție.

Ulterior, s-a dovedit că băiatul se jucase de-a v-ați ascunselea cu prietenii, în orașul Chittagong din Bangladesh, și a ales un container de transport ca ascunzătoare. A fost închis înăuntru și a petrecut următoarele șase zile pe o navă, către Malaezia.

Găsit după şase zile
Fotografiile și clipurile filmate de muncitorii din Portul Klang îl arată pe băiatul slăbit și confuz în timp ce iese din containerul de transport. El a fost preluat de o ambulanță și dus la un spitalul local.

Identificat doar ca „Fahim”, băiatul le-a spus anchetatorilor din Malaezia că a adormit în containerul de transport maritim în timp ce se ascundea de prietenii lui, iar când s-a trezit și-a dat seama că acesta era închis. A strigat neîncetat după ajutor, dar nimeni nu l-a auzit, așa că a rămas acolo timp de şase zile.

Containerul său a fost transportat, cu un vapor, la aproape 3.000 de kilometri distanță de casă, până în Malaezia. Băiatul nu a mâncat nimic și nici nu a băut apă, așa că atunci când a fost găsit era într-o stare destul de gravă. Dar la spital a fost stabilizat, iar medicii spun că își va reveni complet după experiența traumatizantă.

Ministrul de interne din Malaezia, Saifuddin Nasution Ismail, a spus că acest incident a fost anchetat și s-a dovedit că băiatul nu a fost victima vreunei rețele de trafic de persoane, iar povestea lui cu jocul de-a v-ați ascunselea s-a confirmat, potrivit malaymail.com. Malaezia a început procedurile pentru repatrierea lui Fahim în țara lui. Băiatul din Bangladesh se poate considera norocos. Navele de transport maritim pot petrece săptămâni și chiar luni pe mare.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *