Actualitate

S-au redeschis cluburile sportive şcolare şi liceele cu program sportiv

Cluburile sportive şcolare şi liceele cu program sportiv îşi reiau activitatea. Ministerul Educaţiei anunţă că, începând de luni, pot fi reluate activităţile sportive la cluburile sportive şcolare şi liceele cu program sportiv, cu respectarea prevederilor ordinulului comun emis de MEC şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

”Astăzi, 29 iunie, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, a avut loc o întâlnire de lucru între Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, şi Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului. Ministerul Educaţiei şi Cercetării a stabilit cadrul pentru reluarea activităţilor în unităţile de învăţământ cu program sportiv suplimentar (cluburi sportive şcolare) şi cele cu program sportiv integrat (liceele şi şcolile gimnaziale cu clase cu program sportiv). Începând de azi, 29 iunie 2020, pot fi reluate activităţile sportive (antrenamente/participare la competiţiile oficiale), cu respectarea prevederilor Ordinului comun dintre Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii 619/1077 din 12.06.2020”, a transmis MEC.

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit cadrul pentru reluarea activităților în aceste unități de învățământ, cluburi sportive școlare, licee și școli gimnaziale cu clase cu program sportiv.

„Mă bucur că putem să facem acest anunț, al reluării activităților în unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar, întrucât sportul deține un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Au fost multe discuții referitoare la acest subiect, însă deciziile noastre au avut tot timpul în prim-plan siguranța copiilor. De aceea, sunt încrezătoare că, în urma acestui dialog deschis cu MTS, se vor concretiza câteva proiecte importante pentru tinerii care vor sa facă sport, pe care le vom anunța curând”, a declarat Monica Anisie.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *