Dezvăluiri

Scăderea vârstei de pensionare la CEO, în analiză miercuri la Comisia de Muncă

Proiectul privind scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia va intra miercuri în analiză la Comisia de Muncă din Camera Deputaților. Este proiectul care a trezit un interes enorm la nivelul companiei energetice care are este 12.000 de salariați. Au fost declanșate și proteste în urmă cu peste patru luni de zile, în centrul municipiului Târgu Jiu.

Proiectul privind modificarea Legii pensiilor vizează recunoașterea condițiilor grele de muncă la o serie de companii energetice, între care și la Complexul Energetic Oltenia. Aproape 4.000 de persoane sunt vizate dacă legea va trece de Camera Deputaților. Există o dispută legată de scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia chiar între partidele aflate la guvernare, respectiv între PNL și USR. Liberalii sunt de părere că legea respectivă nu va putea fi aplicată pentru că are impact bugetar. De asemenea, o bună parte a salariaților companiei energetice va pleca din companie. Este nevoie în jur de 50 de milioane de euro pentru plata contribuțiilor la bugetul de stat pentru angajații care au muncit în condiții grele, dar care nu au beneficiat de grupa de muncă aferentă, în vederea scăderii vârstei de pensionare.

După ce va trece de Comisia de Muncă, proiectul privind scăderea vârstei de pensionare va fi trimis la dezbaterea, respectiv votul din plenul Camerei Deputaților. De amintit că Guvernul a dat aviz negativ pentru proiectul respectiv.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *