Politică

Scandal între doi deputați de Gorj: „A făcut ceva în afară de scandal?”

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină acuză că deputatul USR Radu Miruță, în afară de o lege proastă și scandal, nu a făcut nimic pentru județul Gorj.

Gheorghe Pecingină consideră că Legea nr.197/2021 nu este bună și îl acuză pe deputatul USR Radu Miruță că vinde iluzii minerilor și energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Deputatul liberal spune că cei care au promis angajaților CEO că se vor putea pensiona în baza actului normativ de reducere la 52 de ani a vârstei de pensionare vor putea fi acuzați că au vândut iluzii, dacă Înalta Curte de Casație și Justiție va decide că Legea nr.197/2021 nu este bună. “A făcut Miruță ceva pentru Gorj, ceva util, în afară de scandal? Nu am văzut palpabil nimic. În afară de faptul că au reușit să închidă o carieră, au făcut ceva pentru Gorj? În afară de faptul că vine și ne flutură o lege proastă, pentru că dacă avea răbdare și puteam să o așezăm cum trebuie, nu mai existau probleme? Vinde iluzii oamenilor. Prin amendamentul meu au ieșit deja 1500 de oameni la pensie și sunt mulțumiți. A ieșit liderul de sindicat Ion Popescu, m-am întâlnit cu el, săptămâna trecută, în Târgu-Jiu, omul este mulțumit. A ieșit cu 5.000 de lei pensie, își dorea poate mai mult, poate merita mai mult, dar hai să ne gândim să facem pași. Au dus în derizoriu și mișcarea sindicală. Orice manifestare sindicală care va mai fi de acum încolo va fi luată în derizoriu, pentru că aceste casetofoane cu pene din Piața Prefecturii habar n-au de capul lor. Ca să nu mai spun că habar n-au ce înseamnă mișcare sindicală și negociere și discuții, ei sunt acolo doar să țipe. Și dacă, Doamne ferește, Înalta Curte va spune că nu se aplică, ce vor face? Au vândut iluzii oamenilor degeaba”, spune deputatul PNL.

Pecingină, despre protestatari: Dacă vreau să discut, discut cu liderii lor, cu George Simion sau cu Miruță

Gheorghe Pecingină este de părere că liderul AUR, George Simion, și cel al USR, Radu Miruță, sunt “șefii de partid” ai protestatarilor din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu. „Nu am ce să discut cu ei, pentru că ei nu reprezintă pe nimeni, își reprezintă interesele lor și interesele de partid. Dacă vreau să discut, discut cu liderii lor, cu George Simion sau cu Miruță. Presa, în lipsă de subiecte, i-a făcut lideri, ei nu sunt lideri. Un lider este urmat în acțiunile sale, un lider știe când să cedeze, să negocieze, să urmărească interesul, scopul ideii pentru care este acolo. Îl acuză pe Pârvulescu. Păi, eu nu am avut niciodată o relație bună cu Pârvulescu, dar atunci când a trebuit să depun acel amendament, am primit e-mail și telefoane de la Pârvulescu că a plecat din Senat prost legea. M-a sunat de o mie de ori, Pârvulescu și alții pe care ei îi blamează. Ăștia sunt lideri, știu când să lase garda jos, să discute, indiferent câtă ceartă a existat între mine și Pârvulescu, când a simțit nevoia că trebuie să mă apeleze, a lăsat jos orgoliul și mi-a cerut imperativ să pun amendamentul și am făcut asta. Asta trebuie să facă un lider, nu să înjure toată ziua. (…) Ei uită că eu știu ce culori politice poartă fiecare dintre ei”, a spus deputatul PNL.

Miruță: Are un vocabular nu tocmai demn de un parlamentar

Deputatul USR Radu Miruță nu vrea să intre în polemici cu deputatul PNL, Gheorghe Pecingină. Liderul Uniunii Salvați România Gorj spune că gorjenii sunt singurii care-i pot evalua activitatea de parlamentar. “Eu nu vreau să comentez prea mult ce spune domnul Pecingină. Pentru mine nu reprezintă o entitate de care să țin foarte mult cont, având în vedere parcursul politic al dumnealui, parcursul profesional al dumnealui, verticalitatea de care dumnealui dă dovadă și implicarea în problemele județului Gorj. Comentez și mă uit și eu la oameni mai relevanți și cu însemnătate și seriozitate mult mai mare. Despre ce fac politicienii discută alegătorii. Ei sunt cei care măsoară cine e serios, cine minte, cine umblă în stânga, în dreapta, cine se ocupă de problemele județului Gorj, cât se ocupă. E ușor a scrie versuri, când nu ai nimic a spune. Domnul Pecingină, vizavi de oamenii care protestează pentru o chestiune dreaptă în Piața Prefecturii, s-a manifestat deja și degeaba încearcă să dreagă busuiocul. Are un vocabular nu tocmai demn de un parlamentar”, a conchis deputatul USR.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *