Ultima oră

Scandal monstru după decesul unui medic din cauza infectării cu coronavirus

Un medic de excepție a fost răpus de coronavirus. Totuși, se pare că acesta nu ar fi primit tratamentul corespunzător de la colegii săi din spital.


Acuzații grave după moartea unui renumit medic de la Spitalul Județean Mureș. Fratele doctorului care a făcut primul transplant de măduvă din țară a reclamat cazul la Colegiul Medicilor, la Parchet și la Direcția de Sănătate Publică Mureș. Familia victimei susține că medicul a luat virusul Sars Cov 2 din spital și că nu a primit tratamentul corespunzător pentru a putea fi salvat.

Medicul Benedek István, fostul șef al Clinicii de Hematologie și Transplant Medical din Târgu Mureș, a încetat din viață pe 1 septembrie. Diagnosticul a fost COVID-19. Deși a trecut o lună și jumătate de atunci, familia nu a reușit să obțină documentele medicale oficiale. Fratele medicului a depus mai multe plângeri.

Patru ore a asteptat medicul in frig in fata spitalului pentru ca nu ii venisera rezultatele la testul de coronavirus. Fratele sau a aflat de situatie si a reusit sa-l interneze. Lucrurile erau insa clare… facuse anterior o radiografie la plamani. Familia acuza acum medicii de malpraxis.

Mai mult, fratele medicului susține că doctorii din spital nu i-au dat tratamentul corespunzător care i-ar fi putut salva viața.

Familia medicului susține că plângerile depuse nu vizează obținerea vreunei sume de bani, ci se dorește în acest fel doar aflarea adevărului. Benedek Istvan este cel care a efectuat primul transplant de măduvă la un bolnav adult în țară, în anul 2001, și a realizat alte numeroase premiere naționale în domeniul medical.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close