Dezvăluiri

Schimbare de prefect la Gorj? Vîlceanu: Mi s-ar părea o bătaie de joc

Deputatul Dan Vîlceanu crede că ar fi o bătaie de joc la adresa organizației județene a Partidului Național Liberal Gorj, dacă prefectul Marcel Iacobescu ar fi înlocuit cu fostul primar al orașului Turceni, Cristina Cilibiu.

Dan Vîlceanu a reacționat după ce, în ultimele zile, numele fostului primar al orașului Turceni, Cristina Cilibiu, a fost vehiculat pentru postul de prefect de Gorj. Totul, în contextul bătăliei interne pentru funcția de președinte al PNL Gorj. Deputatul spune, însă, că Cilibiu a demisionat și din partid după ce și-a dat demisia din funcția de primar. Lui Dan Vîlceanu i s-ar părea o bătaie de joc atât de mare la adresa PNL Gorj, dacă prefectul Marcel Iacobescu ar fi schimbat din funcție cu Cristina Cilibiu. “În ceea ce privește prefectul, este o funcție politică, este similar unei funcții de secretar de stat și funcțiile politice într-un județ sunt numite prin decizie politică. Noi nu am avut nicio întâlnire în Biroul Permanent Județean pentru a discuta schimbarea prefectului și nu cred că vom asista la o bătaie de joc atât de mare încât să se schimbe prefectul și prefectul să-l pună un alt partid politic, pentru că domnul Iordache este președintele altui partid politic în momentul de față. Eu nu am o problemă ca domnul Iordache să vină în PNL, până la urmă, a fost ales pe listele PNL și să facă tot ceea ce-i stă în putință pentru ca PNL să crească, dar la acest moment, dânsul este președintele altui partid politic, iar doamna Cilibiu și-a dat demisia din partid. Eu nu pot să cred că cineva dintr-un alt partid politic va numi pe cineva care nu face parte din PNL, în condițiile în care această poziție de prefect este o poziție politică, după modificarea legii și care ar trebui decisă în BPJ și a fost decisă în BPJ. Mi s-ar părea o bătaie de joc față de toți colegii mei liberali din județ. Din punctul meu de vedere, domnul Iordache nu ar fi trebuit să plece din PNL. A fost ales pe listele PNL, nu a fost nicun fel de ceartă cu cineva din partid. Pur și simplu, așa a considerat dânsul că trebuie să plece împreună cu Ludovic Orban, să creeze o nouă forță politică”, a precizat deputatul.

Când vor fi organizate alegerile interne în PNL Gorj

Dan Vîlceanu spune că, până la sfârșitul lunii octombrie, va trebui organizată conferința județeană de alegeri a PNL Gorj. Deputatul a decis să candideze pentru un nou mandat de președinte. “Nu a avut loc un Birou Permanent Județean. Avem 60 de zile termen stabilit prin decizia Biroului Politic Național, deci, practic, până la finalul lunii octombrie, ar trebui organizate alegeri. Din punctul meu de vedere, nu e posibil să fie prelungit interimatul , pentru că e timp destul, dar o să vedem ce se va întâmpla. Gândiți-vă că la nivel național s-au organizat alegeri într-o săptămână jumate, la nivelul unui singur județ ai 2 luni la dispoziție. E timp absolut suficient să faci alegeri și în 30 de zile, așa cum prevede regulamentul. Am anunțat deja că voi candida, nu am de ce să nu candidez. Din punctul meu de vedere, am o echipă pe care am format-o împreună cu toți colegii din județ, am discutat cu ei în toată această perioadă. Nu văd de ce nu aș candida, nu mi-a reproșat nimeni nimic, am colaborat foarte bine. Chiar nu am motive să nu candidez”, a conchis deputatul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/