Dezvăluiri

Școala Primară Dumbrăveni se închide! 24 de elevi și preșcolari, navetiști!

Părinții elevilor și preșcolarilor de la Școala Primară Dumbrăveni, comuna Crasna, sunt revoltați că o parte a consilierilor locali au aprobat ca copiii lor să înceapă noul an școlar la o altă unitate de învățământ de pe raza localității. Practic, copii sunt transformați, din septembrie, în navetiști deoarece autoritățile locale nu au fost în stare să reabiliteze clădirea în care funcționa școală și grădiniță, afectată de vijelia din 5 august, care a dislocat țiglele și olanele clădirii.

În ședință de CL Crasna din data de 27 august, opt consilieri au votat proiectul inițiat de primarul Aurel Vamvu, prin care se stabilea că cei 11 elevi și cei 13 preșcolari de la Școala Primară și Grădinița cu Program Normal Dumbrăveni să înceapă noul an școlar la Școala Primara Drăgoiești. Patru consilieri au votat împotrivă și anunță că vor ataca hotărârea în contencios administrativ.

Atât consilierii cât și părinții elevilor dar și aceștia s-au prezentat duminică în fața unității de învățământ din Dumbrăveni pentru a protesta împotriva acestei măsuri.

De altfel aleșii au și specificat că acești 24 de copii sunt puși pe naveta, obligați fiind să se trezească la ora 6.00 dimineața când autoritatea locală putea repara clădirea afectata de vijelie cu 3000 de lei, plus manopera.

Practic pentru că școala primară să rămână funcțională nu ar fi necesar decât sa fie achiziționate și montate opt aplice de iluminat, sa fie chituite sobele și să se facă reparații în sălile de clasă și să fie zugrăviți pereții.

Practic clădirea Căminului Cultural Dumbrăveni a fost afectată de intemperii, luna aceasta, la etaj funcționând grădinița. Inspectorul școlar general și Ion Jalea, consilier au văsut situația și au identificat la școală primară spațiul necesar, adică două săli de clasă, în care să funcționeze și preșcolarii și elevii de la clasele primare din satele Dumbrăveni si Buzești. De altfel, elevi puteau să își desfășoare activitatea în corpul vechi al clădirii în care au funcționat și anul școlar încheiat în vară.

Primarul Vamvu ar fi promis în acest context că va pregăti sălile necesare pentru preșcolari ca pe 27 august sa propună închiderea întregii scoli, afectat atât elevii cât și preșcolarii.
Părinții cer IȘJ Gorj să intervină urgent în timp ce ei vor încerca în instanță să anuleze HCL prin care s-a decis brusc închiderea școlii din Dumbrăveni. ” Pe 29.08.2021, a avut loc ședință cu părinții elevilor și preșcolarilor de la Șc Prim. Dumbrăveni. În numele părinților, pentru bunul mers al lucrurilor, pentru beneficiarii primari ai educației (elevii și preșcolarii), solicităm atât domnului primar, prof. Vamvu Aurel, domnului viceprimar Sanda Gheorghe dar și domnilor consilieri care au votat un proiect de hotărâre,, halucinant”, demersuri urgente de reabilitare a celor două săli de clasă la Șc. Prim. Dumbrăveni, așa cum v-ați angajat de față cu doamna inspector școlar general al I.S.J. Gorj. Sunt sigur că veți reveni asupra deciziei, ne dorim doar binele copiilor. Faptele care le facem astăzi vor fi judecate mâine de către ei. Prin viață și funcții suntem vremelnici, dar să încercăm să facem bine tot timpul! Respect deosebit domnilor consilieri și doamnei consilier, care au dat dovadă de verticalitate, înțelepciune, responsabilitate, deontologie și profesionalism în folosul copiilor: Ion Navlea, Ștefan Lăpădat, Maria Georgescu și Tiberiu Brânzan, dar și pentru susținerea domnului consilier Cătălin Vamvu, care din motive personale nu a putut fi prezent la ședința de C.L Crasna din data de 27.08.2021.Mulțumesc tuturor!”, a transmis prof. George Ciocîrlan, implicat în problemă apărută la Dumbrăveni.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *