Actualitate

Se deschid noi fabrici la Târgu-Jiu? Ce spune primarul Romanescu

Oameni de afaceri din Oradea sunt interesați să-și reloce activitatea la Târgu-Jiu, potrivit primarului Târgu-Jiului, Marcel Romanescu.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a fost prezent, săptămâna trecută, la Târgu-Jiu. Fostul primar al Oradei a purtat o serie de discuții cu primarul Marcel Romanescu. Una dintre teme a fost cea a investitorilor care ar fi interesați să-și deschidă afaceri în orașul lui Brâncuși. Edilul Târgu-Jiului afirmă că 5 afaceriști din Oradea au vrut să creeze locuri de muncă aici, însă au așteptat să fie finalizate lucrările la podul din Lainici. Acum, discuțiile pe acest subiect ar putea fi reluate. Marcel Romanescu spune că Ilie Bolojan este singurul lider PNL care l-a sprijinit în depunerea proiectelor pentru Târgu-Jiu la nivel guvernamental și nu numai. “Pentru mine, modelul de bună practică în administrație îl reprezintă Ilie Bolojan. E un model pe care l-am urmat, este omul cu care m-am sfătuit de fiecare dată, atunci când ne-am stabilit strategia pentru municipiul Târgu-Jiu. E adevărat că acolo lucrurile se desfășoară în condiții foarte bune de 30 de ani. Eu sper ca, în următorii ani, să pot să demonstrez că și Târgu-Jiu poate merge pe aceeași direcție pe care merge Oradea de 30 de ani și Bihorul, ca județ. În momentul de față, este singurul dintre politicienii PNL care m-a sprijinit cu toate proiectele pe care eu le-am depus la nivel guvernamental și nu numai. Anii trecuți, 5 oameni de afaceri au ajuns la Târgu-Jiu. Sperăm ca dintre cei 5 o parte să revină la Târgu-Jiu, pentru că se finalizează tronsonul de drum dintre Târgu-Jiu și Petroșani cu podul de la Lainici. Acolo, apărea o problemă, pentru că erau restricții de tonaj, iar oamenii de afaceri din Oradea care puteau să se reloce spre Târgu-Jiu, întâmpinau această problemă. Am avut o discuție cu domnul Bolojan legat de cei 5 oameni de afaceri, va avea o întâlnire și cu oamenii de afaceri care au ajuns anterior la Târgu-Jiu, dar și cu alți oameni de afaceri care și-ar dori relocată activitatea spre Târgu-Jiu”, a spus Marcel Romanescu.

Probleme cu forța de muncă pe studii medii la Târgu-Jiu

Marcel Romanescu spune că investitorii din Oradea ar fi interesați să deschidă unități de producție la Târgu-Jiu. Edilul spune că singura problemă este lipsa unei forțe de muncă pe studii medii. “Trebuie să fim foarte corecți și să facem și o evaluare a resurselor umane pe care le avem pentru eventuale afaceri care s-ar putea dezvolta în orașul nostru, pentru că după ce a început acea investiție la Bârsești, am simțit un fel de mic cutremur la nivelul autorității publice locale, pentru că se pare că problema nu e forța de muncă, ci forța calificată de muncă, în anumite domenii. În ultima perioadă, scoatem pe bandă rulantă economiști, juriști și ingineri, ceea ce nu este rău, dar avem din ce în ce mai puțin munci calificate cu studii medii. Toți cei care activează pe piața din Târgu-Jiu se plâng de oamenii care ar trebui să aibă o pregătire medie și care să poată lucra în aceste fabrici care încep să se dezvolte și pe raza municipiului Târgu-Jiu. Oamenii de afaceri de la Oradea vor să dezvolte doar unități de producție. În ultima perioadă, la Târgu-Jiu, am avut discuții doar pentru unități de producție”, a adăugat primarul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button