Dezvăluiri

Ședințe mai dese ale Comisiei de Negociere a salariilor din CEO

Miercuri este programată o nouă ședință a Comisie de Negociere din Complexul Energetic Oltenia. Sindicatele și administrația companiei energetice se vor reuni la sediul Sucursalei Miniere pentru discuții cu privire la majorările de salarii. Negocierile ar viza și posibilitățile de acordare a unor sporuri și alte beneficii în funcție și nivelul fondului de salarii stabilit pentru acest an.

Sindicatele vor să obțină o creștere de salarii pentru 2023 care să acopere măcar nivelul inflației. Administrația a propus 14%, iar acest lucru se traduce printr-un adaos brut de 1.387 de lei la salariul fiecărui angajat din Complexul Energetic Oltenia. Cu toate acestea, inflația comunicată recent de către Institutul Național de Statistică a fost de 15,2%. Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia susțin însă că majorările de prețuri sunt mult mai mari în realitate și indicele inflației este mult mai ridicat decât cel comunicat oficial. Ultima creștere de prețuri a fost înregistrată în ceea ce privește polițele RCA. Prin urmare, sindicatele contează pe o creștere salarială de cel puțin 20 de procente.
Este de precizat că sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia se reunesc pentru a doua oară în această săptămână. Luni, discuțiile nu s-au concretizat în decizii consemnate într-un Act Adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Mai sunt două săptămâni în care partenerii sociali trebuie să finalizeze negocierile pentru majorările de salarii. Acestea trebuie să se aplice, începând cu data de 1 aprilie.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *