Dezvăluiri

Sistemul de alimentare cu apă din Padeș este la pământ! Administrația publică este o cloacă

Cuvintele îi aparțin fostului viceprimar de Padeș, Cristian Elena, care a făcut o analiză a situației din comună, asta legat de bazinele improprii și de conductele necorespunzătoare, urmare și a faptului că toată comunitate este încă afectată de la ultimele ploi. Apa nu mai curge la toate robinete, iar edilul nu pare preocupat de nimic, nici măcar de recepția finală a lucrărilor la rețeaua de apă.

„Rețeaua de alimentare cu apă a comunei Padeș-Gorj, nu are o recepție finală în care să fie punctate toate neajunsurile, și, să poată fi stabilite responsabilități în grija unui administrator.

Asta pentru că, aici s-au investit, din informațiile pe care le am, aproximativ o sută de miliarde, bani vechi, iar sistemul de alimentare cu apă arată cum arată. Cine se face răspunzător de acest lucru… ! Este evident că toți cei ce au gestionat banul public până acum. Aici s-au furat mulți bani”, spune Cristian Elena.

„Rețeaua are o conectare la sursa de apă, respectiv lacul de acumulare Valea Mare, rudimentară și inadecvată unor norme și parametri tehnici acestui scop, fapt pentru care în rețea ajung fel și fel de impurități, mâl, etc. Pe perioada cât am fost viceprimar, am solicitat o evaluare și o recepție corectă a acestui sistem de alimentare cu apă. Azi când scriu aceste rânduri, gura de alimentare preia apă direct din lac în rețea, iar vana de închidere-deschidere, din fotografiile alăturate este neprotejată, nu știu dacă mai funcționează, astfel lacul colmatat, a trimis în sistemul de alimentare, mâl și resturi vegetale, etc. producând pagube însemnate consumatorilor-cetățenilor”, a transmis Elena, creionând situația de fapt.

În opinia consilierului local, sistemul de alimentare, avea și are nevoie, de un bazin de liniștire a apei, decantare a apei ce vine în sistem, site, filtre, chiar și de o conductă de refugiu în caz de avarii cum se întâmplă acum datorita ploilor.

„De ce nu s-au făcut toate astea…! Fiindcă toți erau și sunt interesați de banii ce le intră în buzunare și nu de apa ce urma să ajungă în casele cetățenilor”, a mai concluzionat alesul local din Padeș.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button