Dezvăluiri

Șefa Biroului Taxe și Impozite de la Primăria Bîlteni, ajutată cu 10.000 de lei de primarul și Consiliul Local pentru soțul acesteia!

În luna februarie, primarul comunei Bâlteni a făcut un proiect de hotărâre prin care a aprobat acordarea unui ajutor financiar unei subalterne, cu domiciliul în Târgu-Jiu, care avea soțul bolnav, dar care nu a mai trecut din 2017 pe la locul de muncă. În timp ce pentru cetățenii comunei nu s-a acordat mai mult de 1500 de lei în astfel de situații, primarul și consilierii au aprobat cei 10.000 de lei pentru angajata aflată în concediu de creștere a copilului, și cu domiciliul în municipiu.

Banii publici se împart la Bâlteni după bunul plac al primarului Vlăduleanu. Acesta este singurul care decide dacă sănătatea localnicilor merită mai mulți sau mai puțini bani de la bugetul local. Astfel, din bani publici se fac donații consistente dacă solicitantul este pe bune cu primarul ori foarte mici dacă cel care cere nu are relații cordiale cu edilul local.

Așa se explică ajutorul de 10.000 de lei oferit luna trecută unei funcționare din aparatul propriu al primarului, care nu a lucrat mai mult de trei luni în primăria din Bâlteni, care nu domiciliază pe raza localității dar care a primit un sprijin cât 10 localnici aflați în situații limită cu sănătatea.

Astfel, în timp ce pentru solicitanții obișnuiți nu se acordă decât sume între 500-1500 de lei, primarul PNL a cerut consiliului să aprobe 10.000 de lei pentru soțul noii angajate, persoană care între timp ar fi și decedat.

Premii în bani nu s-au acordat cu aceiași lejeritate nici măcar pentru cuplurile din localitate, care luna trecută, au aniversat 50 de ani de căsnicie. De fiecare dată, edilul a motivat că nu are bani pentru așa ceva.

Salariata primăriei care a primit ajutorul de 10.000 a fost angajată în instituție în 2017, fiind sora unui patron aflat în relații contractuale cu UAT-ul pe niște softuri și materiale de birotică. Acesta a intrat în concediu prenatal la puțin timp după angajare, timp în care nu a mai revenit la serviciu. A avut tupeul să ceară acest sprijin material pentru soțul muribund.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *