Dezvăluiri

Senatorul Iriza a ratat funcția de la ANRE și salariul de 5.000 de euro!

Comisiile de specialitate din Parlamentul României au votat, marți, 23 iunie a.c, persoanele care au optat pentru funcțiile de vicepreședinte, respectiv membru în Comitetul de reglementare al Autorității Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Astfel, Mircea Man, propunerea PNL pentru funcția de vicepreședinte, Valeriu Steriu, omul PSD și Marian Neacșu din partea PRO România, pentru posturile de membru în Comitetul de Reglementare, sunt cele trei nume votate de parlamentari. În aceste condiții, senatorul PSD Scarlat Iriza nu a prins un loc în forul de reglementare din cadrul ANRE.

“Partidul va decide. Ne vedem în continuare de treabă, dacă nu suntem aleși unul dintre noi. Sunt două posturi pentru PSD”, declara senatorul Scarlat Iriza, în urmă cu câteva zile.

Și partidul a ales: Valeriu Steriu, purtător de cuvânt al PSD, fost senator și deputat, președinte al organizației PMP București și fost Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii.

Miercuri, 24 iunie, cei trei candidați vor fi confirmați, prin votul final în plenul Parlamentului.

Miza acestor funcții sunt veniturile salariale uriașe. Spre exemplu, fostul vicepreședinte ANRE, Henorel Soreaţă, care a renunţat deja la funcţie, a încasat 544.597 lei, în anul 2019. Ramiro Angelescu, membru în Comitetul de Reglementare căruia i se încheie mandatul, ţine la secret venitul încasat de la ANRE anul trecut, însă cu un an în urmă a primit 277.898 lei, respectiv 58.895 euro, adică aproape 5.000 de euro pe lună.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *