Dezvăluiri

Sindicatele ar fi dorit o cotă de cărbune mai ieftină

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia ar fi dorit o cotă de cărbune mult mai ieftină, după cum a precizat sindicalistul Ion Popescu, de la Cariera Jilț Sud. Prețul la tona de cărbune a crescut constant în ultimii ani la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Acest lucru s-a reflectat atât în prețul de cost al energiei electrice, cât și în prețul combustibilului oferit pentru încălzirea de iarnă salariaților care au solicitat acest lucru.

Anul acesta prețul tonei de cărbune este mai mare decât cel de anul trecut, respectiv peste 92 de lei, însă mult mai mic decât prețul la care este vândută tona de cărbune către terți. Este vorba de 235 de lei tona de cărbune.

Este de amintit faptul că sindicatele și administrația au stabilit regulamentul privind acordarea cotei de combustibil în acest an. Potrivit regulamentului, cererile vor fi depuse între 14 iunie și 2 august. Cota de 10 tone de cărbune se va putea ridica din 1 iulie. Prețul pentru cele 10 tone de cărbune este de 1.520 de lei, achitabili în 4 rate.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button