Dezvăluiri

Soarta celor 1800 de ”determinați” din CE Oltenia. Anunțul unui senator de Gorj

Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, anunță că, în perioada următoare, va purta discuții la Ministerul Energiei pe tema contractelor celor 1800 de angajați din CE Oltenia.

Contractele celor 1800 de angajați încadrați pe perioadă determinată expiră la finalul acestei luni. Deocamdată, administrația Complexului Energetic Oltenia nu a comunicat dacă le vor fi prelungite sau nu. Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, afirmă că despre soarta celor 1800 de angajați ar trebui întrebați reprezentanții Partidului Social Democrat, pentru că PSD conduce consiliul de supraveghere și directoratul companiei energetice de la Târgu-Jiu. Parlamentarul afirmă, însă, că, în perioada următoare, va purta discuții la Ministerul Energiei pe tema contractelor minerilor încadrați pe perioadă determinată.

„Eu nu am discutat acolo, în perioada de campanie, cu nimeni. Nu este deloc în regulă ce se întâmplă, acolo, și că lipsa de comunicare a conducerii complexului este la acest nivel în care oamenii trăiesc fiecare zi cu această incertitudine. Nu știu ce este de făcut, dar, în această perioadă, vom avea timp mai mult și voi avea și eu niște întrevederi în acest sens. La minister trebuie făcută asta, pentru că aici pentru a afla ce se întâmplă trebuie întrebați cei de la PSD, pentru că și în consiliul de supraveghere și în directorat sunt oamenii lor. Teoretic, directoratul și consiliul de supraveghere iau decizia în privința prelungirii acestor contracte, ei sunt cei care conduc compania. Este de datoria liderilor de sindicat să apere drepturile oamenilor și trebuie să-și facă datoria”, afirmă Ion Iordache.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *