Dezvăluiri

ȘPAGĂ la PRIMĂRIE! Procurorii au intrat pe „fir”!

Organele judiciare efectuează, de câteva săptămâni, cercetări în legătură cu o presupusă șpagă care a ajuns la primarul comunei Albeni, Silviu Ionuț Stan, în schimbul unei angajări. Potrivit unor informații, procurorii dețin probe indubitabile în legătură cu o sumă primită de Florin Clipici, un interpus al primarului, de la o persoană, în urma unei înțelegeri parafate chiar în fața lui Ionuț Stan. Primarul este suspectat și de faptul că a luat materiale, achiziționate din banii Primăriei Albeni, pe care le-a folosit în gospodăria proprie.

În ultimele zile, organele judiciare au audiat mai multe persoane care au cunoștință despre o angajare la Primăria Comunei Albeni pentru suma de 1.500 de euro. Inițial, Florin Cipici, omul de încredere al primarului Silviu Ionuț Stan, ar fi cerut dublu, chiar într-un birou al primăriei, de față fiind și șeful administrației publice locale, numai că, în final, s-a căzut de acord doar pentru cei 1.500 de euro.

Clipici, angajat, inițial, ca buldozerist la Primăria Albeni, a fost multă vreme ”mâna dreaptă” a lui Ionuț Stan, fiind promovat, la un moment dat, șef al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din instituție. În primăvara anului trecut, relațiile dintre cei doi s-au răcit și fostul buldozerist a fost nevoit să plece din primărie. Unele surse spun că Stan și Clipici nu s-au mai înțeles la împărțeala șpăgilor și, mai mult, fostul buldozerist ridicase pretenții la un loc eligibil pe listele PNL Albeni pentru un post de consilier local, iar primarul nu a fost de acord.

Relativ recent, Clipici a revenit în Primăria Albeni ca angajat, numai că, acum trebuie să dea explicații procurorilor pentru șmenurile penale la care a participat, iar lucrurile s-au complicat pentru că Stan n-ar fi recunoscut că felia consistentă din șpăgi ar fi ajuns la el, ci a pasat vina, exclusiv, către fostul său interpus.

În același dosar se fac cercetări și cu privire la achiziționarea unor materiale pentru lucrările la diverse obiective din comună și a unei cantități de țeavă care au ajuns la casa pe care primarul Stan și-a construit-o în Tg-Jiu.

Sursele citate susțin că organele judiciare dețin probe indubitabile în legătură cu aceste aspecte și nu este exclus ca Ionuț Stan să fie reținut în acest dosar, în zilele următoare.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button