Actualitate

Spitalul TBC, dotat cu un dispozitiv de diagnosticare a somnului

Spitalul de Pneumoftiziologie din Runcu va fi dotat în perioada următoare cu o serie de echipamente și dispozitive medicale de ultimă generație. În dotarea unității medicale vor intra mai multe echipamente medicale, între care: aparat terapie electromagnetică, aparat terapie laser, combină terapie, aparat terapie cu microunde, microscop, ecograf portabil, videobronhoscop, pulsoximetru, spirometru, respectiv un dispozitiv de diagnosticare a somnului.

Legat de acest ultim echipament, pacientul doarme cu un dispozitiv denumit poligraf, care este aproximativ de dimensiunea unui telefon, și care înregistrează pe tot parcursul somnului următorii parametri: fluxul aerian nazal, sforăitul, nivelul oxigenului în sânge, poziția corpului și mișcările toraco-abdominale și pulsul. Bugetul pentru cumpărarea echipamentelor este de aproape 700.000 de lei.

Echipamentele medicale urmează a fi achiziţionate până la finalul acestui an și vor fi fiabile şi economice, apte pentru utilizarea intensivă (24 ore/zi, 7 zile pe săptămână) pe întreaga durată de utilizare (atât în perioada de garanţie cât şi în perioada de post garanţie). Echipamentele furnizate trebuie să fie noi, an de fabricație minimum 2022, nefolosite, de ultimă generație tehnologică.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *