Actualitate

Zece toalete ecologice, montate în cinci zone aglomerate din Motru

Începând de miercuri, Primăria Municipiului Motru a pus la dispoziția cetățenilor, în cinci zone aglomerate, zece toalete ecologice(cate doua pe zonă) pentru a rezolva o problema solicitată de cetățeni de ani de zile. Motru nu deținea nicio toaletă publică iar acest lucru era o necesitate dar și o obligativitate pentru autoritatea locală. De ieri, aceste toalete se găsesc amplasate în zonele: Capela din zona Catedralei Ortodoxe, în Parcul Central, în Parcul Minerului, în zona Spitalului Municipal dar și în zona de Mijloc a orașului.

Toaletele au fost amplasate în așa fel încât să acopere o cât mai mare zona a municipiului. Oamenii văd cu ochi buni această inițiativă, rezolvată într-un timp scurt, pe mandatul primarului Morega, fiind o necesitate deoarece cetățenii erau nevoiți să îi lase pe cei mici să își facă necesitățile in parcuri ori folosind, adulții, toalete cârciumilor sau barurilor din zona.
Toaletele sunt, noi, moderne, antivandalizabile, vitanjabile.

Se altfel, de doua ori pe săptămână, acestea vor fi spălate, vitanjate și dezinfectare.

Autoritatea locală speră că cetățenii să le folosească într-un mod corespunzător, de altfel Poliția Locală va avea sub observație și aceste zone unde sunt amplasate toaletele, autoritățile căutând să le pună în zone iluminate care să permită accesul mașinii pentru vitanjate dar și unde sunt amplasate camere de luat vederi.

Cei care fi depistați că încearcă vandalizarea intenționată a acestor bunuri vor fi sancționați și puși să plătească bunurile distruse.

De altfel, Primăria Motru că da sarcina actualului director al Direcției Publice pentru a le avea în supraveghere, privind curățenia zilnică și intervenirea după caz pentru remedierea defecțiunilor ce pot apărea.

Municipiul Motru este printre primele din Gorj care a luat o astfel de decizie de a amplasa astfel de toalete pentru păstrarea unui oraș curat. Cetățenii și trecătorii pot astfel gratuit sa își facă nevoile într-un mod civilizat.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button