Politică

Spulberă speculațiile privind o candidatură a lui Romanescu. Lider PSD: “Nu se pune problema”

Președintele PSD Târgu-Jiu, senatorul Cristi Rujan, dă asigurări că nu se pune problema unei candidaturi a primarului PNL al municipiului, Marcel Romanescu, din partea Partidului Social Democrat la primărie.

Cristi Rujan a venit cu precizări după ce consilierul municipal Eduard Lădaru a tot acuzat un blat între conducerea organizației municipale a PSD Târgu-Jiu și edilul liberal Marcel Romanescu. Președintele PSD Târgu-Jiu dă asigurări că nu există niciun blat cu primarul PNL. În plus, spune că nu se pune problema ca Marcel Romanescu să fie candidatul PSD la Primăria Târgu-Jiu în alegerile locale din 2024. “În ceea ce privește discuția trâmbițată de foarte mult timp în expunerile din media, vreau să spun că nu a fost nicio discuție cu domnul Marcel Romanescu, nu am avut nici întâlniri oficiale, nici informale cu domnia sa. Nu am discutat niciodată despre eventualitatea venirii sale în PSD, despre vreo așa-zisă candidatură din partea PSD. Nu se pune problema ca domnul Marcel Romanescu să fie candidatul PSD pentru primăria municipiului Târgu-Jiu. Sper ca de această dată să înțeleagă și cei care au capacitate redusă de înțelegere că nu am discutat, nu s-a pus niciodată problema ca domnul Marcel Romanescu să fie candidatul PSD la primăria municipiului Târgu-Jiu. Nu este vorba de nicio înțelegere, de niciun așa-zis blat între domnul Cosmin Popescu și domnul Marcel Romanescu cu privire la Zona Metropolitană. Acolo este o reorganizare formată din mai multe UAT-uri și primari, chiar și cei ai PSD și-au exprimat în mod liber, neconstrânși, opțiunea cu privire la desemnarea domnului Văcaru ca fiind managerul Zonei Metropolitane”, spune senatorul.

”Vom avea un candidat foarte bun al PSD, nu de import”

Cristi Rujan afirmă că PSD va avea un candidat din interiorul partidului la primăria Târgu-Jiu. Liderul social-democraților de la municipiu este convins că persoana respectivă va câștiga postul de primar. Partidul Social Democrat va face, în această primăvară, un sondaj de opinie pentru desemnarea candidatului la Primăria Târgu-Jiu. “Nu știu în ce calitate face domnia sa (Eduard Lădaru – n.r.) astfel de aprecieri legate de o candidatură a mea sau a lui Cosmin Popescu la primăria Târgu-Jiu, pentru că nu este îndreptățit, singur și izolat, să ne spună domnia sa ce să facem. Pentru opinia publică, vreau să spun că organizația municipală și conducerea organizației județene, în urma sondajului pe care îl vom realiza în această primă parte a anului, vom desemnat candidatul PSD la primăria municipiului Târgu-Jiu. Vom avea un candidat cu foarte mare potențial, foarte bun, al PSD, nu de import, care va putea să câștige, atât poziția de primar la municipiu și să atragă, împreună cu echipa de consilieri, o majoritate în cadrul consiliului local al municipiului Târgu-Jiu. Avem persoanele stabilite în acest moment. Sigur că mai pot să apară și alte persoane care să facă parte din această listă supusă cercetării sociologice”, a precizat președintele PSD Târgu-Jiu.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *