Politică

De ce întârzie guvernanții pensionarea minerilor. Lider politic: Nu au bani la buget

Președintele PMP Gorj, Nicolae Davițoiu, este convins că guvernanții “întârzie” aplicarea Legii nr.197/2021, pentru că nu mai au bani la bugetul de stat pentru a suporta pensionarea minerilor și energeticienilor.

Mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia ar trebui să iasă la pensie în acest an cu 13 ani mai devreme. În plus, alte câteva mii de foști salariații ar trebui să beneficieze de pensii mai mari în urma recalculării pe Legea nr.197.Casele de Pensii nu pun, însă, deocamdată, în aplicare actul normativ. Președintele Partidului Mișcarea Populară Gorj, Nicolae Davițoiu, este convins că nu sunt bani la bugetul de stat pentru a susține plata pensiilor minerilor și energeticienilor. “Este foarte clar că nu sunt bani la bugetul de stat. De aceea se întârzie foarte mult cu pensionare acestor salariați. Ar fi un plus la bugetul de pensii acești salariați din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Se preconizează că, până la sfârșitul anului, s-ar încadra la pensie aproximativ 4000 de angajați. Având în vedere că o pensie medie a unui angajat care se pensionează din cadrul CE Oltenia ajunge la aproximativ 6000 de lei, este foarte clar că bugetul de stat va fi foarte afectat de aceste ieșiri forțate la pensie”, a afirmat liderul PMP.

Nicolae Davițoiu se așteaptă ca, în Gorj, să apară o “catastrofă socială” după ce vor fi închise treptat capacitățile pe cărbune de la Complexul Energetic Oltenia. În opinia președintelui Mișcării Populare Gorj, partidele aflate la guvernare PNL și PSD vor fi vinovate de această situație. “ Cei de la PNL vor fi găsiți vinovați în aceeași măsură ca cei de la PSD pentru situația dezastroasă care va fi în județul Gorj după ce se vor închide capacitățile de producere a energiei pe cărbune. După părerea mea, va fi o catastrofă socială în județul Gorj”, a declarat Nicolae Davițoiu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *