Sport

Stadionul Municipal din Târgu Jiu va purta numele Constantinei Diță

Stadionul Municipal din Târgu Jiu va purta numele marii campioane olimpice la maraton, Constantina Diță. Hotărârea a fost aprobată în cadrul ședinței festive a Consiliului Local Târgu Jiu.
Constantina Diță a început atletismul la clubul Pandurii. Aceasta a reușit să câștige titlul olimpic la maraton, considerată cea mai dificilă probă din atletism, la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008.

Diță a câștigat medalia de aur la vârsta de 38 de ani de ani și jumătate, devenind cea mai în vârstă câștigătoare din istorie a probei de maraton de la Olimpiadă. „Pentru mine, municipiul Târgu Jiu înseamnă tot. Aici am început sportul de performanță, aici este familia mea, aici mi-am luat primul apartament cu banii câștigați din sportul de performanță și mă întorc cu drag de câte ori am ocazia acasă, la Târgu Jiu. Merg la stadion, privesc Dealul Târgului, pentru că acolo am făcut mii de kilometri înainte de a ajunge în Statele Unite. Nu am renunțat niciodată la România și la Gorj. Vă mulțumesc că ați fost de acord ca stadionul să porte numele meu“, a spus Constantina Diță.

Campioana a primit și o distincție din partea Primăriei Târgu Jiu. „Se acordă doamnei Constantina Stadionul municipal din Târgu Jiu va purta numele Constantina Diță începând de astăzi, 19 decembrie 2022, în semn de respect pentru modul în care marea campioană a reprezentat municipiul Târgu Jiu“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *