Dezvăluiri

Strategia Energetică un document mort! O spune un fost secretar de stat

Andrei Maioreanu, fost secretar în Ministerul Energie, atrage atenția că Strategia Energetică a României a fost abandonată de actualii guvernanți.

„Când am plecat din funcția de secretar de stat în Ministerul Energiei, am lăsat celor care au venit la putere o Strategie Energetică a României care trecuse de consultarea publică și era în stadiul consultării trans frontieră, așa cum prevede legea. A trecut aproape o jumătate de an. Strategia este acum un document mort”, a avertizează Maioreanu.

„Am spus-o și atunci, am prevăzut acest lucru și în Strategie, documentul poate fi îmbunătățit. Evoluțiile din domeniul acesta sunt supuse unor condiționări date de piață, de dezvoltarea tehnologiilor sau de politicile asumate la nivelul Uniunii Europene. Orice îmbunătățire este bine-venită. Dar scopul acestei Strategii era-și este-creșterea domeniului energetic românesc. Chiar dacă noua guvernare are o viziune diferită de ceea ce ne-am propus prin acest document (la care au lucrat zeci de specialiști din companii energetice, instituții, minister, mediul universitar și academic), un lucru este clar: sectorul energetic românesc are nevoie de investiții”, a completat social-democratul, spunând totodată că motoarele economiei sunt subturate, în perioada când toți stau acasă dar asta ar fi un bun prilej pentru începerea unei investiții în domeniu. ,,Presiunea deficitului nu mai există, iar relansarea economică ține mai ales de capitolul investițiilor. Și tot de acest capitol ține și viitorul sectorului energetic românesc”, a mai spus Maioreanu.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Strategie energetica!!!!????????……….amatorismul energetic face furori printre demnitarii Statului Roman…..pt.acest tip de strategie trebuie sa ai la dispozitie o strategie economica,care la randul ei cere o strategie industriala si una agricola pe urmatorii 25 de ani……lipsa de investitii in domeniul energetic se datoreaza polticienilor romani ,el stiu ca pot obtine usor bani curati din activitati conexe prestate in acest sector,cum ar fi servicii de paza, reparatii,vanzare de castraveti,,afaceri imobliare…….modernizare inseamna disparitia acestor activitati ……orice tentativa de modernizare propusa de putinii specialisti in energetica ,este tamponata de propagandisti ascunsi prin cotloanele guvernului sau entitatilor energetice cu sloganuri de tipul ”fara noi ,moare SEN” ,”Sorosistii vor sa ne distruga”, ”Nemtii vor sa ne inchida ca sa cumparam de la ei”….Romania are resurse extraordinare pt. o industrie energetica extrem de curata ,dar mai ales competitiva….o politica corecta ar putea plasa Romania peste Germania in acest domeniu, conditia este una singura ,sa plece acasa toti impostorii care au mutilat Romania timp de 30 de ani…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button