Ultima oră

Supravegherea audio-video în clasele din România, o nouă lege intrată în vigoare și în curs de aplicare

Elevii ar putea fi filmați non-stop în clase. Legea intrată în vigoare este în curs de aplicare.

Dacă aveți copii școlari, probabil ați primit deja un formular de consimțământ, prin care să alegeți dacă sala în care învață aceștia va fi supravegheată sau nu în timpul orelor.

Ce spun profesorii
Deși majoritatea opțiunilor de până acum sunt pentru monitorizare permanentă din rațiuni de securitate, unii profesori cred că le sunt contestate astfel vocația didactică și capacitatea de a controla clasa.

​Cel puțin zece camere video sunt amplasate pe fiecare nivel al unei școli din cartierul Giulești. Funcționează non-stop. Rolul lor este de conservare a dovezilor în situații grave. Automat, au și un efect de intimidare.

De o săptămână, învățătorii și diriginții au început să le trimită părinților formulare prin intermediul cărora își vor da sau nu acordul privind monitorizarea audio-video în sălile de clasă. Dacă jumătate plus unu dintre părinții de la o clasă sunt de acord, elevii vor fi supravegheați video permanent.

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Nu aveți acordul părinților pentru a ne ,,monitoriza ” cum ziceți voi , copiii !!! Vom da în judecată aceste abuzuri ! Jos labele de pe copiii noștri !! Puneți-vă vouă în parlament camere , să vă vedem la orice oră , cum dormiți pe banii noștri . Asta am avea dreptul , noi , poporul , ca și contribuabili .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *