Știri externe

Telefoane iPhone 12 și iPhone 12 Pro în valoare de 500.000 euro au fost furate de 5 angajați Amazon. Iată cum funcționa „afacerea”

Sfârșitul acestei zile ne aduce o știre tocmai din Madrid acolo unde 5 angajați ai Amazon au fost prinși după ce au furat telefoane iPhone 12 și iPhone 12 Pro în valoare totală de aproximativ 500.000 de euro. Suntem informați că arestările au fost făcute ca urmare a unei investigații realizate chiar de către Amazon, asta după ce inițial gigantul ecommerce a descoperit probleme cu unele pachete trimise către clienți.

Descoperim că aceste pachete aveau o greutate diferită față de cea pe care actuala comandă era așteptată să o aibă. Pentru a vedea de unde apare această diferență și afla ce se întâmplă mai exact, Amazon a decis să instaleze camere video ascunse în depozite. Inițiativa a dat roade și s-a descoperit astfel că un grup de angajați strecurau telefoane iPhone 12 și iPhone 12 Pro în comenzi în secret, înlocuind conținutul efectiv comandat al unui pachet în ultimul moment.

Se crede că aceste comenzi erau plasate de către un complice și aflăm că 3 dintre cei 5 angajați implicați în furt au fost arestați chiar în timp ce ieșeau din tură. Hoțul cu numărul 4 a fost ridicat de către poliție chiar în timpul programului de lucru, iar cel de-al 5-lea s-a predat voluntar. Toți 5 au fost concediați de Amazon și așteaptă acum procesul. Printre alte detalii dezvăluite în presa spaniolă se numără și mențiunea referitoare la faptul că acești angajați au fost prinși având 10 iPhone-uri în posesie, terminale pe care intenționau să le expedieze folosind aceeași metodă. Aveau la ei și o mulțime de stickere cu IMEI-uri, aparent rupte de pe cutii cu scopul de a împiedica ancheta. Acum se urmărește aflarea adresei la care iPhone-urile au ajuns.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close