Dezvăluiri

Termocentrala de la Chișcani, scoasă din nou la mezat

Șefii Complexului Energetic Oltenia vor scoate la vânzare activele de la Termocentrala Chișcani, din județul Brăila. În acest sens, Directoratul Complexului Energetic Oltenia va propune acționarilor companiei să revină asupra unei hotărâri prin care a fost suspendată vânzarea activelor termocentralei care nu a adus niciun fel de beneficii Complexului Energetic Oltenia.
Sucursala de la Brăila a fost preluată de Complexul Energetic Oltenia în anul 2013, în contul unor creanțe pe care le avea de recuperat de la Electrocentrale Grup SA. Creanțele au fost de 30 de milioane de lei, iar Complexul Energetic Oltenia a mai și achitat o sumă de bani în plus, respectiv un rest de plată peste creanța de 30 de miloane de lei. Ani de zile, grupurile pe gaze naturale de la Chișcani nu au adus nicun fel de beneficii companiei. Din contra, au fost cheltuite milioane de lei an de an cu salariile și cu alte taxe.

În urmă nu cu mult timp, o instanță de judecată a stabilt că preluarea Termocentralei de la Chișcani de către Complexul Energetic Oltenia nu s-a făcut legal. La un moment dat s-a încercat scoaterea la vânzare a centralei, însă procesul a fost stopat pentru că era nevoie de un acord cu vechiul proprietar. Acum acționarii Complexului Energetic Oltenia sunt invitați să avizeze reluarea procesului de scoatere la vânzare a activelor de la Brăila pentru a recupera din bani. După cum se cunoaște, Complexul Energetic Oltenia vrea să renunțe la obiectivele care nu sunt productive sau care nu au legătură directă cu producerea de energie electrică, obiectul principal de activitate al societății.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *