Politică

Trece primarul liberal al Târgu-Jiului la PSD? Ce spune Weber

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, reafirmă că obiectivul Partidului Social Democrat este câștigarea celor patru tururi de alegeri din 2024.

Social-democrații gorjeni nu și-au desemnat încă un candidat la Primăria Târgu-Jiu. După ce liderii PNL Gorj au dizolvat organizația PNL Târgu-Jiu au apărut din nou speculații că primarul liberal al municipiului, Marcel Romanescu, va trece la PSD. Președintele Partidului Social Democrat, deputatul Mihai Weber spune că nu-l interesează ce s-a întâmplat în tabăra liberalilor și că nu discută de pe acum de persoane sau candidați pentru alegerile de anul viitor. “Preocuparea noastră este de a avea un scor cât se poate de bun, avem niște obiective bine stabilite de a câștiga toate cele 4 alegeri din 2024, dar nu discutăm acum de candidat, de persoană. Ceea ce s-a întâmplat în PNL nu ne interesează. Ne interesează, în primul rând, să dezvoltăm Gorjul, să atragem orice leu, indiferent de zona de unde vin, pe ce fonduri, din ce direcții. Avem acum o provocare uriașă de a atrage prin acel fond de tranziție justă fiecare leu posibil în județul Gorj, pentru că suntem beneficiarii, alături de alte cinci județe, de niște fonduri consistente. Avem și PNRR în discuție și Anghel Saligny și alte direcții. Asta este preocuparea și obiectivul nostru. Despre candidaturi, competiții electorale avem timp suficient să discutăm”, spune liderul PSD Gorj.

“Dăianu este un bun camarad “

Vineri, directorul Edilitara, unul dintre cei mai apropiați oameni de primarul Marcel Romanescu, a trecut la PSD. Mihai Weber spune că fostul prim-vicepreședinte al PNL Târgu-Jiu nu a primit, deocamdată, nicio funcție de conducere în cadrul organizației municipale a Partidului Social Democrat. “Adrian Dăianu a venit în partid pentru că și-a dat demisia din membru al PNL, nu se mai regăsește în echipă, dar nu s-a pus problema unei funcții deocamdată. A intrat în PSD, este o persoană capabilă, competentă, și-a făcut treaba acolo unde a fost, este un bun camarad și aduce un plus valoare. A venit în organizație, președintele organizației, domnul Rujan, l-a prezentat ca fiind în organizație, dar eu n-am auzit să primească o funcție acum. Nu știu dacă vor veni și alți colegi de-ai lui Romanescu în PSD. Ușa noastră este deschisă pentru toți cei care vor să se implice pentru a construi ceva. Am făcut un sondaj în Târgu-Jiu, am văzut care este nemulțumirea locuitorilor, care sunt dorințele lor, cum trebuie să arate echipa, ce coloratura politică își doresc să fie și la municipiu și la județ. Nivelul de încredere în PSD de la Gorj depășește 45-50% în multe zone și acest lucru ne face să ne bucurăm și să păstrăm aceeași direcție și linie pe care am mers în ultimii 2 ani”, a afirmat deputatul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *