Actualitate

Trei spălătoare de instrumentar pentru SJU

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va beneficia în curând de trei spălătoare de instrumentar medical. Este însă nevoie de o rețea separată pentru alimentarea cu energie electrică a echipamentelor respective. Acestea au fost deja achiziționate și mai trebuie doar să fie montate și legate la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Rețeaua electrică va trebui să fie gata până la jumătatea lunii iunie.

Cele trei spălătoare de mare capacitate vor deservi blocul operator de la Spitalul din strada Tudor Vladimirescu. Blocul operator existent este situat la etajul l, ll și lll (aripa nouă) a Spitalului Județean de Urgență, clădirea din strada Tudor Vladimirescu.

Sălile de operații sunt dispuse pe etaje, pentru fiecare secție în parte, cu circuite separate (septic și aseptic). Fiecare sală de operație este dotată cu o cameră pentru preanestezie și cu o cameră pentru spălătoare cu apă sterilă. Alimentarea cu energie electrică a spitalului se face din rețeaua exterioară a orașului prin două puncte diferite. Spitalul este dotat cu o stație de transformare cu două transformatoare de 400 KVA fiecare. Un transformator este în funcțiune, iar celălalt transformator, care este nou, va fi pus sub tensiune în cel mai scurt timp.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *