Stil de viațăUltima oră

Tu arunci sâmburele de avocado? După ce o să citești câte întrebuințări are nu o sa mai faci acest lucru niciodată!

Multe persoane aruncă sâmburele de avocado, după ce consumă fructul, fără să știe câte beneficii poate avea acesta. Iată de ce nu ar mai trebui să aruncați niciodată sâmburele de avocado.

Risipa alimentară este o problemă majoră în ziua de azi. De aceea, este important să înțelegem că fiecare componentă a alimentelor pe care le consumăm poate avea un potențial valoros.

Sâmburele de avocado – de ce să nu-l arunci
Același lucru este valabil și în cazul sâmburelui de avocado. Deși este aruncat adesea la gunoi, el ascunde o mulțime de beneficii pentru organism.

Sâmburele de avocado este o sursă bogată de nutrienți esențiali. Conține o cantitate semnificativă de fibre, vitamine (precum vitamina E și vitaminele din complexul B) și minerale (cum ar fi magneziul și potasiul). Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății sistemului cardiovascular, la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea digestiei.

Sâmburele de avocado poate fi folosit într-o varietate de moduri practice și creative. Un exemplu este obținerea unui ulei natural de avocado, care poate fi utilizat în bucătărie sau în îngrijirea pielii și a părului. De asemenea, sâmburele poate fi folosit pentru a crește un nou avocado.

„Să nu credem că NATO, în cazul în care România va fi atacată, ne va ajuta cu muniție de 152…” Șeful armatei române, avertisment
Procesul de germinare este simplu și poate fi o activitate distractivă pentru întreaga familie. În plus, sâmburele de avocado poate fi folosit și în scopuri decorative, fiind un element interesant și inedit în aranjamentele florale sau în grădinăritul urban.

Ce să faci cu sâmburele de avocado pentru beauty
Sâmburele de avocado nu este doar benefic pentru sănătatea noastră, ci poate fi și un ingredient minunat în rutina noastră de îngrijire a părului și pielii. Datorită proprietăților sale hidratante și hrănitoare, sâmburele de avocado poate fi folosit pentru a obține o piele strălucitoare și un păr sănătos. Iată cum poți folosi sâmburele de avocado în scop cosmetic, potrivit brightside.me.

Exfoliant facial: Mărunțește sâmburele de avocado într-un blender până obții o pudră fină. Amestecă puțină pudră de sâmbure de avocado cu puțină apă sau ulei de cocos pentru a obține o pastă. Aplică această pastă pe față și masează ușor în mișcări circulare. Această exfoliere delicată va îndepărta celulele moarte ale pielii și îți va lăsa tenul curat și strălucitor.

Mască hidratantă pentru față: Mărunțește sâmburele de avocado și amestecă-l cu o lingură de miere și o lingură de iaurt. Aplică această mască pe față și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute. Sâmburele de avocado va hrăni și hidrata pielea în profunzime, în timp ce mierea și iaurtul vor calma și revigora tenul.

Balsam pentru păr: Mărunțește sâmburele de avocado și amestecă-l cu ulei de măsline sau ulei de cocos până obții o pastă. Aplică această pastă pe părul umed, insistând pe vârfuri și pe zonele uscate. Lasă să acționeze timp de 30 de minute sau chiar peste noapte, apoi spală-te pe cap cum o faci de obicei. Părul va fi sănătos, strălucitor și ușor de descurcat.

Scrub pentru corp: Mărunțește sâmburele de avocado și amestecă-l cu sare de mare sau zahăr brun și ulei de măsline sau ulei de cocos. Masează-te cu acest scrub pe pielea umedă, în special pe zonele aspre cum ar fi coate și călcâie. Acest scrub va exfolia delicat pielea și va îndepărta celulele moarte, lăsând-o catifelată și hidratată.

Sâmburele de avocado – beneficii pentru sănătate
Sâmburele de avocado este un ingredient extrem de valoros, dar de multe ori este neglijat sau aruncat la gunoi. Cu toate acestea, există o mulțime de beneficii incredibile ale consumului sâmburelui de avocado. Pentru a profita de aceste beneficii, sâmburele trebuie pregătit într-un mod special înainte de a fi consumat.

Primul pas în procesul de pregătire a sâmburelui de avocado este uscarea acestuia la cuptor. Acest lucru se face la o temperatură ridicată, timp de câteva ore. Există diferite metode și durate de uscare, dar o opțiune populară este să țineți sâmburele de avocado la cuptor timp de două ore, la o temperatură de 121°C. Această metodă asigură o deshidratare completă a sâmburelui, ceea ce îl face mai ușor de prelucrat ulterior.

După ce sâmburele de avocado este deshidratat, acesta poate fi măcinat într-un blender sau un procesor de alimente pentru a fi transformat într-o pudră fină. Această pudră poate fi apoi adăugată în smoothie-uri, ceaiuri sau sosuri, pentru a oferi un aport suplimentar de nutrienți și beneficii pentru sănătate.

Unul dintre principalele beneficii ale consumului de sâmbure de avocado este reducerea nivelului de colesterol. Studiile realizate pe șoareci au arătat că sâmburele de avocado poate ajuta la reducerea colesterolului total, în special a colesterolului LDL, cunoscut ca „colesterolul rău”. Aceasta este o veste bună pentru cei care se luptă cu problemele de colesterol și doresc să își protejeze sănătatea cardiovasculară.

De asemenea, sâmburele de avocado poate fi benefic pentru persoanele cu diabet. Studiile recente au arătat că consumul sâmburelui de avocado poate reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge la șobolani cu diabet, conform Healthline.com.

Un alt beneficiu important al sâmburelui de avocado este legat de tensiunea arterială. Studiile realizate pe animale au arătat că extractul de sâmbure de avocado poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge, ceea ce poate duce la o reducere a tensiunii arteriale. Acest lucru este deosebit de important, deoarece tensiunea arterială crescută este un factor de risc major pentru bolile de inimă.

Sâmburele de avocado are, de asemenea, proprietăți antioxidante puternice. Testele efectuate asupra extractului din sâmburele de avocado au arătat că acesta poate ajuta la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Acest lucru poate contribui la îmbunătățirea sănătății generale și la prevenirea bolilor cronice.

Pe lângă aceste beneficii, sâmburele de avocado are și proprietăți antibacteriene și antifungice. Studiile au arătat că extractul de sâmbure de avocado poate opri creșterea bacteriilor Clostridium și poate preveni dezvoltarea fungilor, în special a infecției cu Candida albicans.

Sursa: StirilePROTV

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *