ActualitateUltima oră

Cosmin Popescu, ultimele precizări în ”războiul” cu prefectul județului

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a ținut să aducă unele clarificări în legătură cu litigiul care s-a consumat în instanță pe tema Ordinului emis de prefectul Iulian Popescu prin care fusese dispusă o așa zisă verificare la instituția pe care acesta o conduce. Practic, reprezentanții Consiliului Județean au cerut Tribunalului Gorj suspendarea Ordinului prefectului, pe care l-au considerat abuziv, și care a generat o adevărată dispută publică, în ultimele săptămâni, numai că, până la pronunțarea unei soluții, prefectul a emis un alt ordin, având în vedere și lămuririle suplimentare primite de la Ministerul Afacerilor Interne, așa că cererea adresată judecătorilor, pentru suspendarea Ordinului initial, a rămas fără obiect și, implicit, solicitarea a fost respinsă.

”În calitate de Președinte al Consiliului Județean Gorj, consider de datoria mea să mențin un canal de comunicare deschis și transparent cu cetățenii, oferind actualizări periodice și relevante referitoare la evoluțiile și aspectele semnificative ale activității mele.

În acest context, doresc să aduc la cunoștința dumneavoastră o situație recentă, care implică un schimb procedural și juridic între instituția pe care o reprezint și Instituția Prefectului Județului Gorj.

Recent, am inițiat o procedură judiciară solicitând suspendarea unui Ordin emis de către Prefect, prin care se impunea realizarea unui control general asupra activității Consiliului Județean.
Argumentul principal al acestei solicitări a fost că ordinul inițial depășea cadrul legal stabilit pentru astfel de verificări.

Înainte de pronunțarea unei decizii judiciare cu privire la această solicitare, Prefectul a optat pentru emiterea unui nou Ordin, de data aceasta în deplină conformitate cu prevederile legale aplicabile, limitându-se la verificarea specifică a actelor expres prevăzute de lege.

Drept urmare, instanța a constatat că solicitarea noastră inițială și-a pierdut obiectul, având în vedere corectarea, și subliniez CORECTAREA procedurii prin noul Ordin emis, ceea ce a dus la respingerea acesteia.

Este de subliniat că acest curs al evenimentelor confirmă poziția pe care am susținut-o inițial, referitoare la natura abuzivă a Ordinului inițial emis de Prefect.

Totodată, apreciez decizia finală a Prefectului de a alinia procedura de verificare la cadrul legal existent, demonstrând astfel o adaptare la principiile statului de drept.

În concluzie, reiterez angajamentul meu ferm față de respectarea legii și a principiilor de transparență și responsabilitate în exercitarea funcției mele.

Mă voi asigura că toate acțiunile întreprinse în cadrul Consiliului Județean vor continua să se încadreze strict în limitele cadrului legal și etic, în serviciul cetățenilor județului Gorj”, a arătat președintele Consiliului Județean Gorj, într-o postare pe o rețea de socializare.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *