Dezvăluiri

Ultimul șmen al managerului de maaare succes Gheorghe: a detașat-o pe ex-directoarea de îngrijiri unde a vrut p…sihiatria ei!

Ovidiu Ioan Gheorghe, managerul ”COVID”, instalat la conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu datorită noului coronavirus, după ce managerul de drept al unității medicale, Dumitru Vienescu a fost infectat cu SARS-CoV-2 și internat în spital, a aranjat-o, cu o detașare, care-i aduce un spor consistent la salariu, pe colega sa din Comitetul Director de tristă amintire, Elena Alina Duncea, director de Îngrijiri, în ultima lună, de la Medicină Internă I la Psihiatrie. Detașarea s-a făcut pe repede înainte, în ultima zi a lui Gheorghe la conducerea SJU, cu încălcarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al unității medicale, fără aprobarea întregului Comitet Director, doar cu semnăturile directorului medical demisionar Simona Coaleașă și a șefelor celor două secții spitalicești, dr. Laura Cioplea, respectiv dr. Ana Maria Câmpeanu.

Ovidiu Ioan Gheorghe a fost numit la conducerea SJU, pe 7 mai a.c., ca ultimă variantă, după ce mai mulți medici din cadrul unității medicale au refuzat să preia conducerea, pe perioada cât managerul Dumitru Vienescu a fost internat în spital, fiind infectat cu noul coronavirus. Numirea lui Gheorghe, medic medicina muncii în cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, la acel moment, s-a făcut la propunerea directorului acestei instituții, Narcis Stoian, sinecurist PMP, aburcat și el la conducerea DSP tot datorită COVID-19.

În cele 28 de zile la cârma SJU, Ovidiu Ioan Gheorghe s-a remarcat printr-o selecție pentru angajarea de personal pe perioadă determinată, contestată vehement, din cauză că pentru unele posturi se știau deja persoanele care le-au ocupat și printr-o lipsă totală de comunicare.

Gheorghe nu a dorit să plece de la conducerea SJU și să lase promisiunile neonorate, așa că, în ultima sa zi în poziția de manager a rezolvat-o pe Elena Alina Duncea, ex-director de îngrijiri medicale, sacrificată și ea, în lotul COVID care a preluat șefia instituției pentru nici o lună de zile.

Duncea tocmai pierduse funcția, pentru că a revenit în postul de director de îngrijiri Claudia Motea, externată recent din spital, după ce s-a vindecat de COVID-19, așa că a cerut să i se îndeplinească și ei o dorință: să fie detașată de la Medicină Internă I la Psihiatrie.

La nivelul SJU, directorul medical Simona Coleașă, cea care a demisionat de mai bine de o lună din funcție, dar menținută, în mod inexplicabil în conducerea instituției medicale, a pus, rapid, în mișcare un întreg aparat în care au fost implicate șefele celor două secții, Laura Cioplea, respectiv Ana Maria Câmpeanu și șefa serviciului Resurse Umane.

Acestea, alături de Coleașă și Gheorghe au semnat detașarea asistentei Elena Alina Duncea, pentru că la Psihiatrie salariul acesteia crește considerabil datorită unor sporuri care se aplică în acea secție.

Trebuie spus că medicul Laura Cioplea, șeful secției Medicină Internă I tocmai a informat, cu puțină vreme în urmă, conducerea SJU că are nevoie de personal medical și a solicitat angajarea unei asistente, așa că pe 21 mai a.c., în urma unei selecții de dosare, în secția pe care o conduce a fost angajată o asistentă medicală debutantă.

În acest context, este evident că detașarea asistentei Duncea de la Medicală la Psihiatrie s-a făcut că încălcarea regulamentelor unității medicale și în compensație pentru că a acceptat să ocupe funcția de director de îngrijiri timp de o lună de zile.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *