Dezvăluiri

Primarul din Țicleni a îndeplinit parțial măsurile Curții de Conturi! O mare parte din prejudiciu nu a fost recuperat!

Radu Constantin, primarul PSD de Țicleni, este obligat de Curtea de Conturi, încă din 2019, sa recupereze un prejudiciu de 600.000 de lei, urmare a mai multor deficiente depistate de verificatorii de la Camera de Conturi Gorj. Primarul nu a recuperat decât parțial din bani, nici măcar salariile majorate date bibliotecarei in timp ce firmele găsite pe picior greșit de Curtea de Conturi pentru lucrări în care s-au folosit cantități inexistente de materiale au fost date în judecată. Una din firmele respective este Gidazi Prod Com, societate de la Craiova cu mari probleme la capitolul calitate, lucru constatat și mă alte lucrări din județul Gorj.

Anul acesta, verificatorii de la Curtea de Conturi au venit iar în control la Primăria Țicleni, în privința ducerii la îndeplinire a masurilor trasate se organismul de control și recuperarea prejudiciului căzut în sarcina UAT-ului. Verificare a scos în evidență că doar o parte din măsuri au fost îndeplinite și s-a mai dat un răgaz, până în vara acestui an sa recupereze tot prejudiciul. De data asta, primarul a comunicat CL Țicleni concluziile scrise ale Curții de Conturi și a cerut să i se aprobe angajarea unui avocat, asta deși a atacat raportul la instanță și a pierdut.

Bani încă de recuperat

Mărgineanu Elena și Vîrdarie Adriana, ambele bibliotecare la Primăria Țicleni, au fost depistate cu salarii ilegale, la acel control al Camerei de Conturi Gorj, care a descoperit la acest UAT un prejudiciu, în 2019, de 600.000 de lei. Salariatele au obligate să restituie primăriei aproape 60.000 de lei. Ambele au pierdut la Tribunalul Gorj, anul trecut. Bibliotecarele încasau 6000 de lei lunar, după ce li s-au mărit ilegal chenzinele, în 2018, de către edilul Radu Constantin. Cel din urmă a recunoscut că nu era sigur dacă trebuia să le mărească celor două salariile atunci când le-a majorat pe cele ale restului angajaților. Cu toate acestea a făcut asta, ilegalitatea fiind depistată de Camera de Conturi Gorj. La ultima verificare a Camerei de Conturi Gorj s-a constatat că recuperarea banilor a fost parțială. Banii trebuie toți recuperați.

Primarul în Grecia, pontat la serviciu

În 2018, în timp ce se afla în concediu în străinătate, primarul Radu Constantin figura prezent la serviciu. Fapta a fost descoperită la aceiași verificare a Curții de Conturi. Primarul a recunoscut senin că s-a pontat la serviciu, dar susținea că, în opinia sa, nu a prejudiciat bugetul instituției: „Nu am prejudiciat statul cu nimic, chiar dacă m-am pontat. Am luat aceeași bani și dacă am fost la serviciu, și dacă am fost în concediu. Eu am anunțat Consiliul Local că plec și că nu sunt în localitate. Nu cred că este o problemă că am fost plecat o săptămână. Nu am luat mai mulți bani“, a spus, la acea vreme, primarul orașului Țicleni.

Cel mai mult de recuperat rămâne de la firmele de construcții care au lucrat prost și scump în localitate, utilizând materiale doar pe hârtie.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button