Actualitate

Un ardelean a venit din Spania și a deschis un centru de echitație în Rovinari. Gorjenii și-au făcut abonamente la călărie

Un ardelean în vârstă de 34 de ani a deschis în orașul Rovinari singurul centru de echitație din județul Gorj.

Dan Felușcă a lucrat timp de 15 ani în Spania într-un centru de călărie. „După 15 ani de lucru într-un centru călărie în Spania, în Andaluzia, m-am decis să vin în țară și să fac același lucru pe care îl făceam în străinătate. Am lucrat timp de doi ani la un centru de călărie în România, după care am achiziționat căluții și terenul“, spune Dan Felușcă.

Centrul de echitație se află în localitatea Rogojelu și se întinde pe o suprafață de 2.500 metri pătrați. În plus, centrul mai dispune de o suprafață de 15.000 metri pătrați.

„Avem cinci cai și un ponei. Centrul este deschis pentru oricine dorește, de la începători, la avansați, de la copii mai mici de 7 ani și până la adulți. Copiii cu vârste mai mici de șapte ani pot să vină la lecții de echitație. Ne bazăm pe un grup de copilași pe care-i pregătesc. Nu lucrăm intensiv“, a adăugat Dan Felușcă.

„Facem și drumeții în pădurile Timișeni“

Activitatea centrului a început în luna martie și există multe persoane care și-au făcut abonament.

„Foarte mulți care repetă atmosfera și se întorc. Sunt mulți care au abonamente. Facem și drumeții în pădurile Timișeni. Sunt diferite trasee, pentru începători, mediu și avansați. Sunt trasee de o oră, două ore și trei ore“, a mai adăugat antreprenorul.

O ședință de echitație costă 75 de lei, o plimbare de 15 minute cu poneiul este 35 de lei, iar abomanentul de zece ședințe costă 600 de lei.
Dan Felușcă a primit solicitare pentru a mai deschide un centru de echitație în Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *