Dezvăluiri

Șeful Aparegio: Noi nu facem campanie electorală pe apa din Gorj

Directorul Aparegio, Traian Pătrășcoiu, dă asigurări că firma care a executat lucrări la rețeaua de canalizare a orașului Tismana a primit banii de la operatorul regional.

Traian Pătrășcoiu a venit cu precizări după ce, săptămâna trecută, zeci de angajați ai unei firme, care face lucrări la sistemul de canalizare din orașul Tismana, au acuzat că nu și-au primit salariile de trei luni. Oamenii s-au prezentat la cabinetul parlamentar al deputatului Radu Miruță, președintele USR Gorj, pentru a cere sprijin. Parlamentarul a promis că va sesiza Aparegio pentru a vedea care este situația cu societatea care nu le-a dat oamenilor lefurile. Directorul operatorului regional dă asigurări că firma care a executat lucrări la rețeaua de canalizare a orașului Tismana a primit banii de la operatorul regional. Traian Pătrășcoiu consideră că deputatul Radu Miruță nu ar fi trebuit să facă declarații în spațiul public legate de situația acelor muncitori înainte să se fi documentat mai bine.

“ Firma a primit bani pe lucrările pe care le-a supus decontării cu Aparegio plus faptul că a primit un avans pentru executarea lucrărilor. Cum își reglementează situația lor cu angajații nu este treaba mea. Treaba mea este ca lucrările să aibă avans și să aibă o înscriere în graficul de execuție a lucrărilor. Deocamdată, ei au lucrări executate și lucrări nerecepționate de către dirigintele de șantier. Sumele pe care le-a avut spre decontare operatorul le-a decontat la societatea cu care are contract. Mai departe, contractul societății cu salariații sau cu alte societăți pe care le are subcontractori nu mai este prolema Aparegio, ci este problema strictă a constructorului. Noi avem un contract cu firma care prestează lucrări în orașul Tismana, mai departe, firma este posibil să aibă contracte nedeclarate, pentru că are dreptul să facă lucrări cu firme pe care să nu le declare ca și subcontractori la operatorul Aparegio. Pe cei pe care-i declară ca și subcontractori Aparegio este obligat să-i plătească. Atât timp cât contractul nu este declarat la Aparegio, nu există o relație directă între operatorul Aparegio și constructorul care se află pe șantier acolo. Nu știu ce îndrituire are deputatul Miruță să-și dea cu părerea despre niște lucruri pe care nu le cunoaște. Prima dată ar trebui să se intereseze ce bani sunt pentru Gorj, cum au venit banii pentru Gorj, cine finanțează aceste lucrări. Nu trebuie să vorbească așa din voleu, pentru că e din Parlamentul României. Când ești la un nivel atât de înalt și vii și spui în public lucruri neavizate și nefundamentate, nu dă bine. Noi nu facem campanie electorală pe apa din Gorj”, a declarat directorul Aparegio.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *