Actualitate

Un fost polițist local s-a dedicat creșterii caprelor

Un fost polițist local și-a investit banii câștigați la muncă în străinătate într-o fermă de capre, în comuna Crasna.

Aurelian Cosmin Chirițoiu, în vârstă de 43 de ani, a muncit mai mulți ani pe șantierele din Paris, iar banii pe care i-a câștigat i-a investit într-o mică fermă de capre.

„Am fost disponibilizat abuziv din Poliția Locală, unde eram și lider de sindicat, iar după toată această întâmplare am plecat din țară. Acolo, am pus bazele unei mici afaceri. Părinții mei aveau o mică fermă de capre la Roșia de Amaradia. Pe lângă munca pe care o desfășuram, eu duceam din țară produse tradiționale, în special pentru românii care trăiesc acolo. Am început cu o găleată de 10-20 de kilograme pe care o duceam cu brânză de capră, lunar. Cu timpul m-am dezvoltat și ajungeam să duc și o tonă de produse la români. Colaboram cu ferme din România, din zona Alba, de unde luam produse. Le vindeam de acasă. Toată lumea mă știa sub denumirea de «Căprițele lui Cosmin». Era coadă ca la magazin. Veneau și francezi să cumpere“, a povestit Aurelian Cosmin Chirițoiu.

Își dorește să ajungă la un efectiv de 200 de capre

Aurelian Cosmin Chirițoiu s-a întors acasă, anul trecut. „Am venit în țară în vara anului trecut și am achiziționat un teren în comuna Crasna, unde am construit ferma și am început să ridic și o casă. Am mai luat în concesiune câteva hectare de teren. În fiecare dimineață, la ora 5.00, sunt prezent în fermă. Îmi place foarte mult. În această activitate trebuie să-ți placă munca“, a adăugat Chirițoiu. Acesta distribuie lapte de capră în special în Târgu Jiu.

Fostul polițist local își dorește să ajungă la un efectiv de 200 de capre și să acceseze fonduri europene. El deține aproximativ 40 de capre din rasele metis de Saanen și alpin francez: „Mai am un țap Anglo Nubian, care este foarte bun pentru carne. În momentul fătării, iezii sunt foarte mari. La vârstă de o lună au deja 14 kilograme“, a conchis fermierul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *