Dezvăluiri

Un grup energetic al CE Oltenia se închide definitiv la 1 iunie. Lider: Nu va pleca nimeni!

Grupul 3 al Termocentralei Rovinari se va opri, definitiv, luna viitoare, iar grupul 7 al Termocentralei Turceni va intra în conservare tot atunci, regim care se va aplica până la finalul anului 2025.

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, susține că grupul nr.3 al Termocentralei Rovinari va fi oprit, la data de 1 iunie, pentru a fi pornit grupul nr.5 în a cărui modernizare s-au investit sute de milioane de euro. Liderul sindical dă asigurări că personalul care deservește grupul nr.3 nu va fi disponibilizat, ci va urma să lucreze la grupul nr.5. “Noi oprim blocul nr.3 ca să pornim blocul nr. 5. Instalația de desulfurare de la nr. 3 se va muta la blocul nr. 5. În privința asta suntem puși la punct, oprim blocul nr. 3 și pornim blocul nr. 5. Treaba asta o știm cu toții. Noi acum suntem axați pe pornirea blocului 5. Rămânem cu grupurile cu care trebuie să rămânem în funcțiune la Termocentrala Rovinari. Oamenii care deservesc grupul nr. 3 vor trece pe grupul nr. 5. Personalul nu va pleca din termocentrala Rovinari, ci va rămâne pe blocul nr. 5. Nu va pleca nimeni din această companie pe program de restructurare. Eu nu știu de niciun program de restructurări, concedieri de personal. Pleacă cine vrea la pensie, restul rămânem în interiorul Complexului Energetic Oltenia”, a declarat liderul SMEO.

Potrivit ultimei variante a planului de restructurare a CE Oltenia, grupul 5 de la Rovinari, care acum este în modernizare, va funcționa, începând cu 2024, timp de doi ani, iar în perioada 2026-2030 va funcționa grupul 4 de la Rovinari, în locul grupului 6. Conform graficului de închidere a capacităților de producție pe cărbune de la CEO, tot la data de 1 ianuarie grupul 7 al Termocentralei Turceni va intra în conservare, regim care se va aplica până la finalul anului 2025.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *