Ultima oră

Un pacient a primit despăgubiri de 150.000 de euro de la un spital de stat din România

Un fost pacient a reuşit să câștige în instanţă daune morale de 150.000 de euro, în urma unei experienţe neplăcute la Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Iată despre ce este vorba.

Drama bărbatul a început după ce a s-a internat, în toamna anului 2015, pe secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Acolo el s-ar fi infectat cu stafilococ auriu MRSA, fiind nevoit să se trateze ulterior la Târgu Mureș.

După ce s-a vindecat, pacientul a dat spitalul în judecată și a cerut daune morale de 150.000 de euro.

Instanța i-a dat dreptate și a dispus, prin hotărâre judecătorească executorie, că spitalul trebuie să plătească suma cerută de fostul pacient, scrie Mesagerul de Neamț.

În urma deciziei instanței, suma a fost plătită în 6 tranșe, din veniturile proprii ale spitalului. Luna acesta bărbatul a primit ultima tranşă.

„Am reușit să negociem plata în șase tranșe pentru a nu afecta foarte puternic cash flow-ul spitalului. Procesul a început în 2015, domnul respectiv a avut o infecție cu stafilococ auriu, posibilă din Spitalul Județean Neamț, nu e demonstrat categoric, dar justiția i-a dat acestuia aceste daune morale pentru suferința cauzată de către spital. Banii au fost plătiți din veniturile proprii ale spitalului”, a declarat Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, pentru sursa citată.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *