Dezvăluiri

Un parc pentru micuții din Bălești, pericol public! Toboganele au trei metri înălțime și nu sunt prinse în beton

Comuna Bălești are un parc pentru copii din localitatea cu același nume, care lasă însă mult de dorit. Mobilierul parcului este unul vechi și pare luat de la second-hand, iar micuții care ar vrea să se dea pe un astfel de tobogan nu trebuie să aibă rău de înălțime, toboganul fiind situat la trei metri de sol. Parcul îi revoltă pe părinți, care spun că mobilierul periculos nu este nici măcar prins în beton și nu oferă nicio siguranță celor care folosesc spațiul de joacă.

Protecția Consumatorului Gorj a interzis astfel de spații de joacă care pun în pericol sănătatea și integritatea copiilor care vin în astfel de spații improvizate fără să li se ofere un minim de siguranță. S-au dat amenzi drastice atât la Târgu-Jiu cât și la Bumbești-Jiu, autoritățile luând măsuri abia după ce copii s-au lovit destul de rău iar părinții au făcut incidentele publice.

Din acest motiv, părinții unor copii din Bălești strigă după ajutor, arătând ce li se pune la dispoziția micuților lor de către autoritățile locale.

Părinții au fotografiat locul de joacă din Bălești, în care mobilierul, reșapat, nu este nici măcar ancorat, nefiind băgat în pământ ori cimentat cum se cuvine. Deși nu oferă nicio siguranță copiilor, parcul este deschis publicului, în timp ce majoritatea autoritățile fie au dezinfectat spațiile, fie le-au sigilat intrările.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *