Politică

Un PARLAMENTAR de Gorj vrea ELIMINAREA procedurii de strângere de semnături necesare pentru candidatura la locale

Coordonatorul Pro România Gorj, deputatul Alin Văcaru, nu vede relevanţa semnăturilor pe care candidaţii sau partidele sunt nevoiţi să le strângă pentru a putea intra în bătăliile electorale.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de luni, 6 aprilie, o ordonanţă de urgenţă privind prelungirea mandatelor aleşilor locali şi unele măsuri privind organizarea alegerilor locale. Potrivit actului normativ, mandatele actualilor aleşi locali se prelungesc până cel târziu la 31 decembrie 2020. Procedura pentru organizarea alegerilor se iniţiază, potrivit actului normativ, cel târziu la trei luni după expirarea stării de urgenţă. Alin Văcaru crede că procedura de organizare a alegerilor locale ar trebui simplificată şi mai mult. Coordonatorul Pro România Gorj spune că ar trebui, spre exemplu, renunțat la strângerea de semnături pentru depunerea candidaturilor. Deputatul e de părere că în acest fel ar putea intra în bătăliile electorale mai mulți candidați independenți. „Eu m-am opus şi când s-a decis ca românii din Diaspora să poată vota timp de 3 zile, iar cei din ţară doar într-o zi. Nu mi s-a părut normal. Atunci, am spus că nu văd rostul strângerii unui număr mare de semnături pentru depunerea candidaturilor, să cheltuim banii pe pliante. Trebuie să dăm şansa cât mai multor oameni să candideze. Ca indepedent, de exemplu, este foarte greu să strângi numărul de semnături necesar pentru a putea candida. Eu nu aş mai cere să fie depuse semnături pentru alegerile locale. Nu cred că acele semnături sunt relevante. Fiecare candidat îşi poate vedea valoarea în urma votului dat de cetăţeni”, a declarat parlamentarul de Gorj.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. DACA LE ESTE GREU (LENE)SA STRINGA ACESTE SEMNATURI ,ORI DACA NU TREC NICI ACEST MINIM TEST PENTRU CE SA MAI UMPLA LISTELE DE CANDIDATI ??? Propunere marca PONTA !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button